Nei til boligbygging ved Eterfabrikken!

ETERFABRIKKEN: Rødt Østensjø ønsker ikke boligbygging ved den gamle eterfabrikken. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

ETERFABRIKKEN: Rødt Østensjø ønsker ikke boligbygging ved den gamle eterfabrikken. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Det er planer om å bygge 113 selveierleiligheter ved Eterfabrikken på Bogerud.

Utbyggerne (JM) hevder at de er opptatt av å bevare nærområdet, og at historie og identitet er viktig. Men de sier ingenting om hvordan naturen rundt vil bli påvirket. Vi i Rødt Østensjø tar ikke utbyggernes argumenter for god fisk. Vi lytter heller til miljøorganisasjonen Østensjøvannets venner, Naturvernforbundet og Eterfabrikkens venner som lenge har advart sterkt mot byggeplanene.

Vi i Rødt Østensjø er kritiske til hvordan Østensjøvannet miljøpark vil påvirkes av en slik utbygging.

Det planlagte byggeområdet grenser opp mot verneområdet rundt Østensjøvannet. Området har et rikt fugleliv, stort biologisk mangfold og er et viktig rekreasjonsområde for befolkningen, ja det er til og med et levende klasserom for elever i Osloskolen.

Å ha et område som Østensjøvannet er unikt i storbysammenheng og vi ønsker at det skal være en vernesone rundt vannet for å forhindre at det stadig blir tatt små jafs av området. Hvis vi skal kunne beholde Østensjøvannet og miljøparken rundt som et unikt naturområde, må vi unngå at bebyggelsen stadig kryper nærmere.

Beliggenheten vil også tilsi at det vil bli økt bilkjøring da det ligger et stykke unna T-banen. Det er allerede kø langs med vannet i ettermiddagsrushet. Utbygging her vil føre til mer trafikk og være i strid med nullvekstmålet for personbiltrafikken i byområdene.

Eterjordet parsellhage ligger like under området som skal utbygges, og utbygging vil påvirke denne skjulte perlen med støy fra anleggsmaskiner, samt avrenning fra byggeplassen.

Rødt Østensjø ønsker at Eterfabrikken skal tas vare på som et kulturminne, som en del av industrihistorien i vår bydel. Bydel Østensjø mangler et kulturhus og bygningene egner seg godt til kulturaktiviteter. Det er naturlig at Oslo kommune tar ansvar både ift å bevare kultureiendommen og sørge for videre vern av naturreservatet.

LES OGSÅ: Byrådet i tenkeboksen: hundrevis har signert mot utbygging av eterfabrikken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags