Hvorfor er forskjellene så store i herre- og damefotballen ??

Jentefotball er gøy :)

Jentefotball er gøy :) Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg er 13 år, spiller fotball, og jeg ønsker at damefotballen blir satt mer pris på.

I norsk fotball er alt tilrettelagt for gutter. Størrelsen på målet, banen og ballen. Dette gjør at det blir vanskeligere for jentene å spille. Målet er 2,44 meter høyt og 7,32 meter bredt og derfor vanskeligere for kvinnelige keepere. Kvinnelige spillere får mye tyn i sosiale medier om at spillet går for sakte eller at skuddene er for svake.

Det er også store forskjeller på lønnen, og herrene trenger ikke å ha en eller flere jobber ved siden av fotballkarrieren sin. En mannlig fotballspiller i Norge tjener 435.600 kroner i året og en kvinnelig tjener 348.000 kroner i året - og det er derfor stor forskjell. Jeg synes at lønnen skal være lik fordi kvinnelige fotballspillere gjør det bra de også. De kan også spille fotball!

Før var lengden på kampene også forskjellig. Da varte kampene til kvinner i 80 minutter, men etter noen år gikk det opp til 90 minutter. Ballen er også litt stor for kvinnene, og hvis herrene skulle spilt med en ball som tilsvarer det kvinner bruker ville den vært på størrelse med en basketball. Jeg synes kanskje at ballen til herrene kunne vært litt større.

I Norge er det kun tre toppklubber som har lag på både herre- og kvinnesiden, disse lagene er Vålerenga, Stabæk og Lillestrøm. Jeg synes det burde være flere klubber i eliteserien som satser på kvinnefotball, og samarbeidet mellom lagene burde være bedre uavhengig om det er herrer eller kvinner.

Når det er kamper i eliteserien blir disse ofte reklamert for i aviser og media, mens når det er damekamper blir det så vidt nevnt for noen, på kampdager har flere eliteserieklubber fanzone der det er forskjellige aktiviteter, intervjuer med noen spillere osv, det er også flagg og plakater rundt stadion på herrekamper, hvorfor kan ikke disse også komme opp på kampdagen til damene?

Jeg vet at Obos jobber veldig bra med damefotballen nå, men vi trenger at flere blir med og bidrar til å løfte frem damefotballen, for det er faktisk ikke sånn at de bare står utpå banen og ser pene ut, de går i dueller, takler, scorer mål, finter og har et fantastisk samhold og engasjement på lik linje med gutta, de fortjener å bli satt pris på!

Etter at du har lest dette håper jeg du har fått et annet inntrykk av kvinnefotball, og møter på kamp når toppserien starter 23. Mars.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags