Frisbeebanen på Brannfjell har en bakside

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg viser til artikkelen i Nordstrands Blad 4. juni om frisbeebanen på Brannfjell.

Det er ingen tvil om at banen blir stadig mer populær og at mange unge menn (for det meste) får frisk luft og mye glede av å bruke den. Medaljen har imidlertid en stor bakside, og den bør også komme fram.

Selv finner jeg det utrolig at det har blitt gitt tillatelse til en slik bane midt i et fredelig tur- og rekreasjonsområde. Mens turgåere, joggere og skiløpere holder seg på stiene, braser frisbeespillerne gjennom busker og lyng for å hente bortkomne frisbeer, og de tråkker ned vegetasjonen uten å ta hensyn til naturen de befinner seg i.

For eksempel er åsryggen mot Brannfjellveien blitt helt bar av slitasjen. I praksis er store deler av Brannfjell ikke lenger egnet for andre enn frisbeespillere. Når jeg leser at de også har begynt å bruke en hardere type frisbee, må man være enda mer på vakt for ikke å bli truffet av en.

For å anlegge banen ble det hugget ned endel trær, og det er satt opp målstativer og plattformer å kaste fra - ikke vakkert noe av det! Det er ofte mye roping og høylytt banning underveis i spillet. Det er greit nok hvis det er noen få brukere, men med den store pågangen er det til tider ganske sjenerende.

Et annet tegn på at frisbeespillerne ikke bryr seg om at de ødelegger naturen rundt seg, er alt søppelet de legger igjen. Det verste er alle sigarettstumpene og snuspakkene. Det minste man burde kunne forlange, er at de holder det ryddig for søppel.

Sist - og det er egentlig det mest tragiske - er at det ikke tas hensyn til dyrene som har sitt hjem i skogen. Koronasituasjonen har sammenfalt med fuglenes hekketid og føding av rådyrkalver, så i tiden der dyr og fugler burde få være i fred, har det i stedet vært økt aktivitet og mange frisbeer på avveie høyt og lavt.

I samfunnet generelt har det blitt økt fokus på å ta vare på naturen rundt oss. Det er derfor både trist og overraskende å se rovdriften som tillates på Brannfjell. Som sagt i innledningen, ser jeg de positive sidene ved at folk kommer seg ut, får frisk luft, bevegelse og lek med venner, men det har etter min mening en altfor høy pris for natur og dyreliv i dette tilfellet, og det ødelegger opplevelsen for alle andre som har glede av Brannfjell.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags