Gi oss gratis bom i to måneder!

For å lette på en ellers anstrengt hverdag for mange vil vi derfor be alle bomselskaper om å innstille sine innkrevinger i to måneder med virkning fra og med fredag 13. mars 2020, skriver artikkelforfatterne.

For å lette på en ellers anstrengt hverdag for mange vil vi derfor be alle bomselskaper om å innstille sine innkrevinger i to måneder med virkning fra og med fredag 13. mars 2020, skriver artikkelforfatterne. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Alle må bli med på dugnaden mot koronaviruset», skriver Helse- og omsorgsdepartementet på sin egen Facebook-side.

Vi ønsker alle å bidra i denne dugnaden for å redusere smittefaren. For mange kan det bety at vi unngår offentlig transportmiddel for å redusere faren for å bli smittet og at vi isteden benytter bil til helt nødvendige besøk og innkjøp både for våre egne nære, men også for venner og familie som trenger litt assistanse i en vanskelig tid. Med høye bomtakster vil dette kunne bidra til en helt uønsket belastning for familiens private økonomi.

Det vil bare være rimelig at også bomselskapene bærer sin del av byrden under denne dugnaden, og for å lette på en ellers anstrengt hverdag for mange vil vi derfor be alle bomselskaper om å innstille sine innkrevinger i to måneder med virkning fra og med fredag 13. mars 2020.

FNB tenker på risikogruppen og at smitten går så raskt som den gjør og vi startet for flere uker siden med at FNB Bergen ba om tiltak.

Videre har FNB Oslo sendt inn følgende spørsmål til byrådet for to uker siden, uten svar:

For å redusere risiko for smitte av koronaviruset ble det bestemt at Holmenkollrennene skal gå uten publikum. Noe av begrunnelsen er at bruk av T-bane frem og tilbake til arrangementet ville gi økt smitterisiko. Hva er samferdselsbyrådens strategi for å unngå at bruk av offentlig kommunikasjon gir økt risiko for spredning av koronavirus?

La flere kunne benytte bil en periode fremover og gjør parkering i samme periode gratis.

Dette haster!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags