Gigantutbygging på Midtåsen

Erik Hollie, Nordstrand Rødt

Erik Hollie, Nordstrand Rødt Foto:

Av
DEL

LeserbrevMidt i en rettslig prosess mellom Øvre Ljan Boliglag (ØBL) og Nobil Eiendom, som handler om hvorvidt boliglaget kan innløse de festede eiendommene eller ikke, lanserer eiendomsselskapet en gigantisk plan for utbygging av Midtåsen-området.

Bydelspolitikerne i Nordstrand behandler nå søknaden om oppstart av dette prosjektet.

Ifølge ledelsen i ØBL kan ingen bygge ut eiendommene i Midtåsen uten at boliglaget sier ja. Og det gjør det ikke. Derfor er det tvilsomt om Nobil i det hele tatt kan gjennomføre denne utbyggingen.

Rødt Nordstrand mener det er sløsing med offentlige ressurser å starte en planprosess i kommunale organer før utfallet av rettstvisten mellom ØBL og Nobil er avklart. Saken er berammet til behandling i rettsapparatet i juni måned.

Det aktuelle området på Midtåsen består i dag av 11 boligblokker som blir berørt av utbyggingen. Nobil ønsker å bygge rekkehus, men også boligblokker på opptil 8 etasjer med i alt flere hundre leiligheter.

Et stort flertall blant beboerne er sterkt imot at området blir fortettet med ytterligere utbygging. Det vil gå ut over grøntområder, skogen og vil øke trafikken i området kraftig. Byantikvaren har satt området på sin gule liste og har omtalt området med de store grøntanleggene som «et poetisk blokkområde midt i skogen».

Når saken kommer til behandling i bydelsutvalget 7. mai kommer Rødt til å fremme forslag om at saken avvises inntil rettstvisten mellom partene er avklart. Og selv om Nobil skulle vinne den tvisten, vil vi i Rødt fortsatt kjempe mot den gigantiske utbyggingsplanen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags