Grønmo er stort nok - også for idrett

STORT OMRÅDE: Oslos tidligere søppelfylling dekker et område på cirka 490 dekar. Foto: Arne Vidar Jenssen

STORT OMRÅDE: Oslos tidligere søppelfylling dekker et område på cirka 490 dekar. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattOslo Idrettskrets mener svake planprosesser har skapt helt unødvendige konflikter når plansaken for Grønmo nærmer seg politisk behandling. At noen får seg til å omtale idrettslagenes virksomhet som en plage, på linje med politiets helikopterbase, er bare trist. I stedet for å diskutere enten eller mener vi at saken bør handle om planlegging og smart arealbruk.

LES OGSÅ: Grønmo - fra søppelfylling til friluftsarena

Fremtidens Grønmo bør ha plass til både renovasjonsformål, friluftsliv, parsellhager, opplæringssenter, utfartsparkering, møteplasser og idrett i ulike former.

Planen for Grønmo bærer preg av at Renovasjonsetatens har fått styre for mye, og at de øvrige formålene i planen er underordnet. For idrettens del er forslaget både overraskende og skuffende. Behovsplanen for idrett og friluftsliv 2017 – 2027 ble vedtatt av bystyret i 2016. I denne planen er Grønmo pekt ut som et fremtidig skianlegg som skal sikres i reguleringsarbeidet. Godt dokumenterte idrettsbehov er ikke ivaretatt i planen. Grønmo må bli et fremtidig anlegg for ski, skiskyting, orientering, terrengsykling, BMX og golf.

Vi mener at det er mulig å effektivisere arealbruken, særlig innenfor den delen av området som har tilfredsstillende grunnforhold for bygg og faste installasjoner. Vi spør om det virkelig er nødvendig at Renovasjonsetatens administrasjonsbygg/lager/verksted/garasje etableres så langt øst i planområdet og nærmest inn mot marka?

Idrettens interesser på Grønmo fint kan forenes med ønsket om å gjøre Grønmo til et enda viktigere utgangspunkt for turer i Østmarka. Idrettens behov for fasiliteter/bygg kan kombineres med behovet for en markastue med kafé, offentlige toaletter m.m. Et slikt bygg kan også romme lokaler for informasjon, salg og utleie/utlån av friluftslivsutstyr, og som utgangspunkt for kurs og organiserte turer.

Det er plass til det meste på Grønmo – også barn med treningstøy og startnummer.

LES OGSÅ DISSE DEBATTINNLEGGENE:

MDG: Grønmo blir en fantastisk grønn oase og aktivitetspark i Oslo syd

Camilla Wilhelmsen: Idretten må få sin plass på Grønmo

Arild Andersson: Grønmos indrefilet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags