OBOS: Spill på lag med befolkningen på Holmlia!

HOLMLIA: Folk gleder seg til nytt senter, skrive Vegard Waske, men han savner en visjon for nye Holmlia senter utover å være en kommersiell aktør. Arkivfoto

HOLMLIA: Folk gleder seg til nytt senter, skrive Vegard Waske, men han savner en visjon for nye Holmlia senter utover å være en kommersiell aktør. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattOBOS planlagte nye senter på Holmlia er nødvendig og etterlengtet. Men utifra planen som er lagt ut til høring savner vi en visjon for senteret utover å være et «skall" OBOS bygger som kommune og kommersielle aktører skal få leie lokaler i og fylle med innhold.

LES OGSÅ:

Siste innspurt for Holmlia senter

Senterplaner på Holmlia skyter fart

På miljøfeltet så har her OBOS sjansen til å bygge Fremtidens Kjøpesenter. Her burde det tenkes så nytt som mulig: Grønne tak, grønne vegger, naturlige materialer. Hva med Norges første kjøpesenter med egen gård på taket som produserer grønnsaker for en kafe på senteret? 

Holmlia senter ligger unikt til - i et knausete skogholt og ikke midt på en slette - hvorfor ikke utnytte dette estetisk? Mer tre og naturlige materialer, mindre glass og betong. 

Vi vil oppfordre OBOS og PBE å lese denne artikkel fra McKinsey, som er en av verdens ledende konsulentselskaper på mange felt:

http://www.mckinsey.com/…/meeting-millennials-where-they-sh…

Der står det bl.a.: "Now, when consumers visit malls, they are looking for experiences that go well beyond traditional shopping.»

Holmlias innbyggere skriker etter serveringstilbud av høy kvalitet, samt innendørs inkluderende møteplasser. Et bibliotek og aktivitetshus ala Furuset bibliotek og aktivitetshus - som er åpent 7 til 23 og gir mulighet for å holde en jevn strøm av folk og liv på senteret hadde vært en glimrende ide. Et senter som er levende døgnet rundt er bra både for OBOS inntjening og for at senteret skal føles som et trygt sted.

LES OGSÅ:

Folket vil ha et helt nytt senter

Vil bygge kjøpesenter i to etasjer

Holmlia har ett aktivt kulturliv langt over gjennomsnittet for bydeler i Oslo med blant andre Oslo Søndre jazz club, Sørsia Rock- og Bluesklubb og Holmlia Yacht Club som i 2016 hadde over 60 arrangementer på Holmlia senters pub i 2016. Sa vi muligheter? 

Av McKinseys analyse kan man lese at nettshopping vil øke kraftig og at kjøpesenterets fremtid ligger i å være en hub for underholdning, servicetilbud som ikke nødvendigvis innebærer salg av fysiske varer og ikke minst å være en sosial møteplass. 

Hjemkjøring av kolonialvarer kommer til å øke massivt de kommende årene. Hvorfor bruke 2 timer på å kjøre til senteret og stampe rundt med trillevogn og kanskje til og med ikke

finne alt du ønsker å kjøpe når man kan få alt levert på døren? Her burde OBOS og være i forkant. Det mest miljømessig fornuftige hadde vært om Holmlia Senter var en sentral der distribusjon og utkjøring foregikk fra. Førerløse elektriske biler som transporterer varer er få år unna - hva om Holmlia senter kan være pilotprosjektet for denne distribusjonen?

Les debattinnlegget: Vi er nødt til å engasjere alle innbyggere for et områdeløft!

OBOS må tenke visjonært. Hvordan kan kommersielle aktører, kommunale tjenester og frivillige aktører sammen skape et levende Holmlia senter som alle kan være stolt av? 

Lokalbefolkning ser uansett frem til å få et nytt senter. Om OBOS lytter til lokalbefolkningens behov og ønsker, samtidig som de tenker innovativt - kan de skape et senter som skiller seg ut, er innbringende for OBOS, og god samfunnsøkonomi på samme tid.

(Forkortet versjon av innspill signert 200 Holmlia-beboere)

LES OGSÅ: 120 nye boliger bygges på Rosenholm

Les flere saker fra Holmlia på noblad.no/holmlia

Les flere debattinnleg på noblad.no/debatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags