Åpent Brev til Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen og leder for Byutviklingskomiteen Victoria Evensen

KONGSVEIEN 82: - Nederste gjerde er anbefalt «gravegrense», øverste gjerde er dagens realitet, skriver Hroar Møthe for Aksjon Holtet. Begge foto: Privat

KONGSVEIEN 82: - Nederste gjerde er anbefalt «gravegrense», øverste gjerde er dagens realitet, skriver Hroar Møthe for Aksjon Holtet. Begge foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Miljøkriminalitet foregår i Kongsveien 82 på Holtet! Eika som har stått der i cirka 400 år er snart historie! På tross av gjentatte advarsler, valgte utbyggerne å grave tett inntil treet, fjerne røtter og treets eksistensgrunnlag.

Vi brukte spesialister på «trepleie» og arborister fra Universitetet på Ås ble også rådspurt, for å vurdere hvor nær eika det kunne graves. Internasjonale anbefalingen: to ganger kronens radius. Det er gravd nærmere enn en ganger kronens radius samt innenfor den gitte gravetillatelsen!

Resultat: eikas død! Målet er nådd, fjerne livsgrunnlaget for eika og å øke nybyggets bygningsvolum! Reguleringsplanen sier: «bevare vegetasjonen»?

Vi venter med spenning på hva de ansvarlige politikere og byråkrater vil foreta seg!

Blir reaksjonen som for Holtveien 9, hvor en bevaringsverdig låve ble revet ulovlig og banet vei for maksimal fortetting, på tross av Byantikvarens innsigelser??? Reaksjonen: «straffen» ble en symbolsk bot som ga selgeren, støttet av politikerne og byråkratene, en gedigen merfortjeneste. Boten ble kun en salderingspost i regnestykket. Konsekvens: ulovligheter lønner seg.

Blir dette nok et bevis på at ulovligheter lønner seg og politikerne spiller på lag med utbyggerne? Politikernes bør tenke på sin troverdighet og at omdømmet svekkes. Politikerforakt er ingen tjent med!

Vi avventer svar på vårt åpne brev innen den lovpålagte fristen. Forslaget til en reaksjon på miljøkriminaliteten ser vi frem til å se, i skriftlig form!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags