Hvor går grensen for hva Oslo Sporveier kan tillate seg av vandalisering av Holtet?

Elen Roaldset ved Marienlunden. Hun er opprørt over hvordan Sporveien har forvandlet grøntområdet og minnelunden til en anleggsplass/parkeringsplass. Foto: Helge Amundsen

Elen Roaldset ved Marienlunden. Hun er opprørt over hvordan Sporveien har forvandlet grøntområdet og minnelunden til en anleggsplass/parkeringsplass. Foto: Helge Amundsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Byutviklingsprosjektet på Holtet skal i henhold til reguleringsplanen være et forbilledlig prosjekt for byfornyelse i Oslo med vekt på miljø og trafikksikring. I stedet for et bærekraftig bolig- og forretningssenter er Holtet nå i ferd med å utvikles til en hovedbase/sentralverksted for Oslo Sporveier. Anleggsarbeidene er startet opp og hele området er forandret til et anleggsområde. Vi ser nå konsekvensene av at «Holtet Base», Sporveiens hovedbase etableres i strid med reguleringsplan i et område regulert for boligutvikling.

Sporveiene har allerede tatt i bruk deler av området nord for Marinlunden til anleggstrafikk og adkomstvei til midlertidig holdeplass. Nå er resten av Marinlunden, det siste grøntområdet, gravd opp for etablering av parkeringsplasser. Dette er ikke bare et ettertraktet grøntområde, men en minnelund med bauta til minne og ære for de kvinner og menn fra bydelen som ofret sine liv for Norges frihet under siste verdenskrig. Minnelunden er en sentral plass for Bekkelagshøgda Vels arrangementer for beboerne. Sentralt står 17. mai-feiringen, hvor dagen åpnes med flaggheising og taler hvor de falne blir hedret for sin innsats for fedrelandet. Det nedlegges krans og blomster ved bautaen. Marinlunden med sine grønne omgivelser har gitt en verdig ramme for denne markeringen. I år skal dette altså skje på Sporveiens parkeringsplass.

At våre bydelspolitikere gir dispensasjon til at minnelunden kan gjøres om til parkeringsplasser vitner om dårlig omdømme og mangelfull historie forståelse.

For oss som berøres av dette, oppleves dette inngrepet som respektløst.

LES OGSÅ:

Nå skal nye Holtet trikkebase bygges

Holtet-krysset "ble nytt" i påsken

Store planer for Holtet

Utsetter paviljonger på Bekkelaget skole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags