Nei til nedbygging av Juletretomta!

JULETRETOMTA: Lag en park her når trikkebasen er ferdig, er oppfordringen fra Dag Sjøberg. Foto: Nina Schyberg Olsen

JULETRETOMTA: Lag en park her når trikkebasen er ferdig, er oppfordringen fra Dag Sjøberg. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Det har i 10 år pågått en enorm utbygging av blokker på Holtet. Selv fine rekkehus rives nå for å gi plass til blokker. Da kunne man kanskje tenke at Juletretomta, som ligger sør-vest for Holtetkrysset, kunne bli en grønn oase midt i all betongen. Men nei da, her planlegges en betongkoloss enda større enn noen annen bygning på Holtet.

Juletretomta (Holtveien 2, red.anm.) var det eneste området på Holtet med fri natur før Sporveien bygde brakker og parkeringsplasser der. Når de om tre år er ferdig med utbyggingen av Holtet Base, bør Juletretomta bli en park med naturlige grøntområder. Her bør det lages en grønn oase for rekreasjon med plass til en liten dam og benker, lekeområder, treningsapparater og noe for ungdommen. Etter all utbygging på Holtet bør Oslo kommune, som eier av området, redde det som er igjen av friareal og lage et helhetlig parkområde der både Marienlunden og Juletretomta inngår. Samtidig kan man ta grep for å bedre trafikkforholdene i et av byens mest problematiske veikryss.

MER DEBATT OM HOLTET:

- Hva galt har vi Holtet-beboere gjort?

Sporveien svarer på innlegg om bruk av Marienlunden

- Hvor går grensen for hva Sporveien kan tillate seg av vandalisering av Holtet?

Trafikkforholdene er som kjent ille ved Holtet, og illustrasjonen som ligger tilgjengelig som forslag på utbygging på kommunens sider, er således et godt eksempel på ”fake” i betydningen å tegne falske, positive sider ved et forslag. Holtetkrysset, der det passerer 10.000 biler i døgnet, er tegnet uten en eneste bil. I stedet viser bildet en gutt på rullebrett, et barn på sparkesykkel og to voksne som sykler i ved siden av hverandre. Sannheten er at sykkelfeltet plutselig stopper rett før krysset, så man har valget mellom å kaste seg ut i veibanen blant bilene eller hoppe opp på fortauet. I tillegg viser tegningen et par som står og omfavner hverandre – alt midt i Holtetkrysset! Ingen av disse personene hadde overlevd lenge hvis de hadde gjort dette i praksis.

Vi ber om at Miljøgate i Kongsveien, som skissen kan gi inntrykk av finnes, realiseres snarest og at utbyggingen stoppes.

LES OGSÅ:

Nå skal nye Holtet trikkebase bygges

Holtet-krysset "ble nytt" i påsken

Store planer for Holtet

Utsetter paviljonger på Bekkelaget skole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags