Sporveien svarer på innlegg om deres bruk av Marienlunden

Sporveien lover at Marienlunden på Holtet skal settes i stand mot slutten av året. Foto: Helge Amundsen

Sporveien lover at Marienlunden på Holtet skal settes i stand mot slutten av året. Foto: Helge Amundsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattI et leserinnlegg i Nordstrand Blad 25. april reiser Helge Amundsen og Elen Roaldset spørsmål om hva Sporveien kan tillate seg av vandalisering av Holtet. Det uttrykkes blant annet bekymring for at arbeid vi utfører på Holtet berører minnelunden og bautaen reist til minne om falne kvinner og menn under siste verdenskrig.

Vi har stor respekt og forståelse for at det reises spørsmål omkring disse forholdene. Derfor ønsker vi å bidra til å oppklare dette så godt som mulig. Sporveien kan selvsagt ikke tillate seg noen form for vandalisering. Hverken på Holtet eller andre steder der Sporveien opererer. Vi kan betrygge med at området der minnebautaen står skal settes tilbake i sin opprinnelige stand når leieavtalen med bydelen går ut i slutten av 2018. På grunn av vinterforhold vil noe av arbeidet med denne tilbakestillelsen avsluttes våren 2019. Sporveien leier kun plassen midlertidig fordi vi i en periode trenger ekstra plass som følge av ombyggingen av Holtet trikkebase. Vi vet at plassen er viktig for markeringer, og derfor er det avtalt med velforeningen at området kan brukes ved høytideligheter 17. mai og i juni. Alle tillatelser er for øvrig innhentet, og det forelå ingen formelle hindringer ved oppstarten av arbeidene der parkeringsplassen nå anlegges.

Det som skjer på Sporveiens base på Holtet er del av Oslo kommunes trikkeprogram. Basen på Holtet skal moderniseres og bygges om til en moderne trikkebase for 43 nye trikker. Bystyret i Oslo har som kjent besluttet å anskaffe 87 nye trikker til byen. For å kunne ha best mulig nytte av disse nye trikkene, må det gjøres en rekke tiltak for å forbedre traseer, teknisk infrastruktur og ikke minst de to basene som skal huse disse trikkene, Holtet base og hovedbasen på Grefsen. Trikkeanskaffelsen og de ulike utviklingsprosjektene er samlet under betegnelsen «Fremtidens byreise» som er et samarbeid mellom Bymiljøetaten, Ruter, Oslo Vognselskap, Vann- og avløpsetaten samt Sporveien. All informasjon om programmet er samlet på nettstedet www.fremtidensbyreise.no.

Alle anleggsarbeider i boligområder medfører dessverre noen ulemper for naboene. Det er derfor svært viktig for oss med dialog og god informasjon både i prosjekterings- og byggefasen. Anleggsarbeidene på minnelunden startet i påsken, og i forkant er det avholdt informasjons- og dialogmøter med naboer, naboutvalg, bydel, skole, m.m. Dersom det er noen som har spørsmål omkring arbeidet, så er det bare å ta kontakt med oss så skal vi gjøre vårt beste for gi gode svar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags