Tilsvar: Planovergangen på Holtet

HOLTET: I påsken starter Sporveien arbeidene med å utbedre planovergangen i Holtet-krysset.

HOLTET: I påsken starter Sporveien arbeidene med å utbedre planovergangen i Holtet-krysset. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt HOLTET: I et leserinnlegg i Nordstrand Blad 21. februar 2018 påpeker Edvard Berger Messelt helt riktig at planovergangen på Holtet der Ekebergbanen krysser Kongsveien er i dårlig forfatning og trenger sårt til en omfattende rehabilitering.

Berger Messelt peker også helt riktig på hvilken sentral rolle dette krysset har, gitt at både Kongsveien og Ekebergbanen er helt sentrale ferdselsårer til og fra sentrum.  Sporveien er opptatt av at denne planovergangen har best mulig standard for å bidra til en sikker ferdsel for alle som ferdes i området. Sporveien har ingen egen agenda overfor biler og bileiere særskilt i negativ forstand. Vi ønsker et best mulig samarbeid og samhandling og mener at alle trafikantgrupper er tjent med det.

Sporveien har i lengre tid sett med bekymring på tilstanden til denne planovergangen, og har derfor planlagt å gjennomføre en helt nødvendig oppgradering i påsken i år, dvs fra og med skjærtorsdag 29.03 til og med søndag 1.påskedag, 1.april.

Påsken er valgt fordi Sporveien i samarbeid med Ruter må kjøre buss for trikk forbi Holtet disse dagene som erfaringsmessig er en trafikkstille periode. 

Det gjenstår for øvrig en oppgradering av banen på hver side av Kongsveien i tillegg til oppgradering av holdeplassene på Holtet.

Når dette arbeidet er gjennomført vil Ekebergbanen i sin helhet være oppgradert og vel egnet til å ta imot nye trikker som gradvis tas i bruk fra 2020 til 2024. Ekebergbanen blir en del av Fremtidens byreise der Holtet base skal utvikles til å ta imot 43 nye trikker. Arbeidene med å oppgradere Holtet base starter denne våren og sluttføres cirka to år senere, i 2020.

Nordstrand blad har 25. januar i år en bredt anlagt nyhetssak som beskriver de omfattende arbeidene som skal gjennomføres de to kommende årene.

Planovergangen inngår i dette arbeidet og er nærmere omtalt i denne nyhetssaken. Sporveien er tilfreds med at denne lenge planlagte oppgraderingen nå endelig ser ut til å kunne gjennomføres, til fordel for alle trafikantgrupper.

Andreas Viseth

Kommunikasjonsrådgiver i Sporveien

Kommunikasjonsansvarlig prosjekt Holtet base

LES OGSÅ:

Skal bygge ut trikkebasen på Holtet

Store planer for Holtet stasjonsområde

Bekymret for skolebarna på Holtet

Rema 1000 har kjøpt to boligtomter på Holtet
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags