Raseringen av Holtet

HOLTET: Hroar Møthe mener at utbyggere har rasert bomiljøet på Holtet. Foto: Kristin Trosvik

HOLTET: Hroar Møthe mener at utbyggere har rasert bomiljøet på Holtet. Foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattRådhuspolitikere, styrk Lokaldemokratiet! Vi krever en Byutvikling som tjener Beboerne ikke kun Utbyggerne!

Har vi ikke lært av tidligere feil?

«Gigantomanien på 60 tallet med gigantiske utbyggingsplaner kulminerte da Kong Olav tok trikken for å ta en skitur. Plutselig ble ikke diskusjonen Bymotorvei, men bilbegrensning, skjerming av bomiljøer og satsing på kollektivtransport. Karl Johansgt. ble reddet og de første gågatene kom i sentrum. Trikken som ble besluttet nedlagt i 1960, gjenoppsto da bystyret vedtok gjenoppliving i 1975. Slik ble syttitallet tiåret som reddet byen. Tenk om utviklingen ikke hadde snudd og 1960-tallets gigantomani hadde fortsatt uforstyrret. Hvordan hadde da dagens Oslo sett ut?» spør Byvandrer og historieformidler Leif Gjerland.

Hovedproblemet med byutviklingen er at den styres av utbyggere. Politikerne har knapt en hånd på rattet og vi som er opptatt av at god byutvikling skal være mer enn rask profitt, er for sent ute når PBE og Utbyggerne for lengst er enige, skriver Stein Erik Kirkebøen.

Gigantomanien er igjen en like stor fare for byen som den var på 60-tallet, men i ny forkledning. Historien gjentar seg!

Byens beboere kjemper for å beholde gode bomiljøer som politikerne og PBE er villige til å rasere! Opp dukker prestisjebygg og prefabrikkerte blokker uten strøkstilpasning. Utbyggerne støttes av PBE som har utvidede fullmakter. De godkjenner irreversible endringer i nærmiljøet uten at sentrale politikere har satt seg inn i hvilke konsekvenser dette medfører! Bydeler raseres villig vekk. De kaller det fortetting, det er rasering! På Rådhuset sitter politikerne tydeligvis upåvirket av innbyggernes misnøye. De peker på befolkningsveksten i Oslo, men mangler et veldokumentert statistisk grunnlag.

Beboerne i Oslo fortviler over mangelen på medvirkning i utviklingen av byen og har dannet «Beboeraksjon Oslo» for at lokaldemokratiene skal ha en reell mulighet til å påvirke sine egne bomiljøers utvikling. Deltagelsen fra hele byen er overveldende!

Rådhuspolitikere, utbyggerne har rasert bomiljøet vårt på Holtet. Dere godkjente det!

Stopp raseringen av våre bomiljøer! Lokaldemokratiet har lokalkunnskapen og skal i motsetning til i dag ha en reell påvirkningsrett! Bydelsutvalgene og de lokale Vel skal kunne ha «oppsettende virkning» på prosessene. Da får vi en god Byutvikling med Lokaldemokratiet i førersetet som gir beboerne en reell medvirkning over utviklingen av eget bomiljø og i tillegg fordamper korrupsjonsmulighetene.

Bomiljø er det viktigste element når det fortettes!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags