Nordstrand SV om reguleringsplanen for Holtet

HOLTET: Nordstrand SV foreslår i dette innlegget rushtidsstenging av Marienlundveien ved Bekkelaget skole inntil en permanent stenging er gjennomført i form av utvidet park. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

HOLTET: Nordstrand SV foreslår i dette innlegget rushtidsstenging av Marienlundveien ved Bekkelaget skole inntil en permanent stenging er gjennomført i form av utvidet park. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattBarna på Holtet burde være fokus når området nå er ute på høring i forbindelse med reguleringsplanen for området. Vi ser på det som positivt at det skal bli en park mellom trikkeskinnene og Bekkelaget skole, som vil forlenge uteplassen barna på skolen har i dag. Men det vi ser er at dette ikke er godt nok, og ikke en umiddelbar løsning på biltrafikken ved Bekkelaget skole.

LES OGSÅ:

Holtets fremtid på høring

Høringsfristen på Holtet utsatt til 2. november

Det viktigste nå i umiddelbar framtid vil imidlertid være en plan for sikring av skolevei fram til realiseringen av planen i fysisk form. Omgjøring av Marienlundveien til park vil bidra mye for å gjøre skoleveien sikrere, men vi har ikke råd til å vente til park og torg er ferdig bygget. Av erfaring er vi veldig heldige om parkområdet står klart innen fem år. Det er for lang tid å vente.

Det er særlig trafikken i Marienlundveien som oppleves som mest farlig for ferdsel til skolen. Nordstrand SV foreslår at den del av Marienlundveien som i fremtiden skal omgjøres til park allerede nå stenges i kjernetid for starten og slutten av skoledagen: 07:30 - 09:00 og 15:00 - 16:00. På denne måten kan vi begynne å få noe som ligner på en "hjertesone" også på Holtet, innen et tidsrom som kan aksepteres.

I forlengelsen må det ses på å planlegge en ordentlig løsning for kiss'n'ride i tilknytning til skolen. Vi skjønner at man ønsker at dette skal legge til rette for at flere kjører barna sine til skolen. Og i prinspippet støtter vi i Nordstrand SV politikken ved å få folk til å gå eller sykle til skolen. Realiteten derimot, er noe annet.

Realiteten når det gjelder Holtet er imidlertid at det faktisk ofte er de som likevel velger å kjøre barna sine som utgjør den faktiske risikoen for andres barn. Det er en catch 22 der dersom du velger den miljøvennlige og sunne løsningen for barna dine ved å gå eller sykle, så utsetter du de for fare ved andre foreldres råkjøring.

Midlertidig stengning av Marienlundveien i kjernetiden på kort sikt vil være et nødvendig tiltak. Foreldrene har i dag en privat avtale med Jacobs på Holtet om å bruke parkeringsplassen deres til av- og pålessing av skolebarn. Det er imidlertid mange foreldre som velger å sette av barna helt andre steder, overalt i området i kvartals avstand til skolen. Det er heller ikke en akseptabel varig løsning for en skole at foreldre skal måtte istandsette slike midlertidige avtaler

 At Marienlundveien stenges permanent på lang sikt er en forbedring av situasjonen, men det må også legges til rette for en ordentlig kiss'n'ride løsning for de som likevel kjører barna til skolen. For tryggheten til alle barna, nå og i fremtiden.

På vegne av styret i Nordstrand SV,

Helene Sommerseth Bakkland

Les flere saker og debattinnlegg om Holtet her!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags