Vi skal bevare byens trær!

Eika: Byråden deler Aksjon Holtets engasjement for eika i Heiasvingen, skriver Hanna Marcussen i sitt innlegg. Foto: Kristin Trosvik

Eika: Byråden deler Aksjon Holtets engasjement for eika i Heiasvingen, skriver Hanna Marcussen i sitt innlegg. Foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattI Nordstrands blad 27. april etterlyser Hroar Møthe handling for å sikre eika i Kongsveien 82 mot ødeleggelse. Jeg deler hans engasjement for eika og er opptatt av å bevare byens store og gamle trær. Grønne trær er viktig for å skape identitet og trivsel. Jeg kan love Møthe at dette byrådet ikke tar lett på miljøkriminalitet. Vi kommer til å følge denne saken nøye.

LES OGSÅ:

Slik skal eika på Holtet sikres

Stoppordre for boligprosjekt på Holtet

I reguleringen til Kongsveien 82, er det lagt inn en hensynssone som skal sikre at utvikling av tomten skjer på en måte som bevarer treet. Det har blitt reist spørsmål om utbygger faktisk overholdt dette, noe Møthe betimelig påpekte i sitt innlegg. Plan- og bygningsetaten utstedte 31. mars en umiddelbar stoppordre for all aktivitet i en hensynssone rundt eika for å undersøke saken nærmere og sikre at eika ble tatt hensyn til. Stoppordren var gjeldende inntil rapport fra uavhengig kontroll fra en arborist forelå.

Her er Hroar Møthes debattinnlegg: Åpent brev til ansvarlige politikere om eika

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten mottok et forslag til sikring av eika i løpet av påsken. Den 24. april opphevet derfor Plan- og bygningsetaten stoppordren etter å ha godkjent utbyggers oppdaterte plan for sikring av eika og tilbakeføring av hensynssonen. Disse tiltakene vil sørge for at eika skal klare seg bra. Sikringstiltakene skal ledes av en arborist og innebærer blant annet at byggegjerde langs toppen av skråningen skal stå fast montert inntil det kan flyttes ut til hensynssonens ytterkant 12 meter fra stammen, at asfaltdekke innenfor hensynssonen skal fjernes for å etablere nytt grøntareal, og at opprinnelige masser fra stedet skal fylles tilbake opp til 1,5 meter under overflaten. Med dette forventer jeg at utbygger respekterer reguleringen i det videre arbeidet.

For det sittende byrådet er det svært viktig å ta vare på grønne trær og biologisk mangfold i utviklingen av byen. Denne gangen gikk det heldigvis bra. Jeg er glad for at lokale aktivister reagerte og engasjerte seg raskt i denne saken. Om det ikke hadde vært tilfellet kunne dette fort endt verre enn det gjorde nå.

LES OGSÅ: Omsorg pluss på Holtet nedstemt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags