Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen snill miljøverner, bare en sint mann

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når Per Mjelva svarer meg i Nordstrands Blad  6.juli, lyver han ikke lenger like freidig som i sitt tidligere innlegg der han desinformerte leserne om KFUM Kameratenes tilknytning til Ekebergslettta. Det er bra. Men Mjelva fordekker og fantaserer. Det er ikke like bra for en som profilerer seg som grønn i lokalpolitikken.

LES OGSÅ:

- Per, du lyver!

Er KFUM uløselig knyttet til Ekeberg?

Det fordekte først. Protestene mot utbyggingen av den nåværende KFUM Arena, er primært naboprotester. Det er forståelig. Like forståelig er det ikke at Per Mjelva unnlater å fortelle at han er nærmeste nabo til banen. Jeg visste ikke det da jeg skrev innlegget «Per, du lyver», og jeg går ut fra at den uvitenheten gjelder omtrent samtlige av leserne til Nordstrand Blad.

På nytt igjen: Naboprotester er helt ok. Jeg kommer selv fra en håpløs sak med  utbyggere som forledet, løy og brukte illustrasjoner som ikke stemte med virkeligheten. Det er dårlig etikk, og skal bli ettergått som det. Men da må du starte med å være ærlig selv, Per, og si at du kanskje ikke kjemper fullt så ivrig for hele Ekeberg-området, men derimot for ditt eget hus.

LES OGSÅ: Byrådet sier ja til KFUM - og så vern av Ekebergsletta

Så fantasiene. Lokale idrettsklubber hører til. Det er utgangspunktet for å drive et lokalt idrettsarbeid. På Søndre Nordstrand heter fotballklubbene Bjørndal Idrettslag, Holmlia Sportsklubb og Klemetsrud Idrettsforening. De har sine utfordringer i et ganske nytt boligområde, men de jobber alle tre svært godt med å gi  barna på Søndre Nordstrand sjansen til å være med i organisert lek.

KFUM hører til på Ekeberg. Når Mjelva oppfordrer meg til å være enda mer konkret om forholdet mellom KFUM og distriktet, vet jeg ikke om han ønsker lagoppstillingen fra den første årgangen KFUM-gutter som ble rekruttert lokalt. De tilhørte 1958-årgangen, og er i dag fedre og bestefedre for noen av de mer enn 1 000 ungene som leker på KFUM Arena.

LES OGSÅ: KFUM vil ikke flytte fra Ekebergsletta

Gir Mjelva meg litt tid og Nordstrand Blad litt plass, kan jeg gi lagoppstillingene til de mer enn femti årgangene med KFUM-spillere som har kommet fra Sletta etter dette lilleputtlaget for 58-årgangen. I starten var det gjerne to lag pr. årgang. Nå er det oppe i tre, fire og jentene er selvsagt fra 1980-tallet kommet med på samme måte. Derfor heter den lokale klubben for deg som bor rundt Ekeberg ikke Kristelig Forening for Unge Menn, men Kristelig Forening for unge Mennesker. Eller Kåffa om du vil.

Det er mennesker, dette gjelder Per. Ikke næringsbygg som du fantaserer om.  Den konkrete utfordringen for Ekeberg-området er hvordan vi sammen skal lage et sterkt sosialt miljø for barn, unge og voksne i nærmiljøet vårt. Da henger alle lag sammen helt fra vi begynner med fotballspilling for 4-åringer, via A-laget og til oss som er blitt alt for gamle og stive for å lykkes helt på veteranlaget. Det er en klubb for hele livet som gir identitet, akkurat som Kåffa på forbløffende vis har klart å omgjøre en kameratklubb til 1.divisjon-spill. Måten det har skjedd på er så langt fra næringsvirksomhet som det er mulig å komme, og det vet du jo egentlig, Per. Bare du klarer å glemme nabogrensen din og i stedet være ærlig.

Les flere debattinnlegg om Ekebergsletta her

KFUM skal selvsagt ikke flytte A-laget sitt til en eller annen stadion i området til Bjørndal Idrettslag, Holmlia Sportsklubb eller Klemetsrud Idrettsforening.  Det er deres område for deres ulike seniorlag, på samme vis som Ekeberg er vårt i et tett og fint samarbeid med Bækkelaget Sportsklubb.

KFUMs ansvar er å forsterke det sosiale arbeidet vi har gjort på Ekeberg i snart femti år. Vi som medlemmer tror at det best gjøres ved å bygge ut den eksisterende stadion slik at det blir mer plass både til klubbvirksomhet og ulike goder for nærmiljøet som svømmehall og barnehage.

LES OGSÅ: Hundrevis marsjerte for vern av Ekebergsletta

Sletta er til for å brukes, og for deg som måler naboenes ulykke i kvadratmeter; Per, er det i hvert fall trøst å hente i at dette idretts -og familieanlegget utvilsomt vil gi størst bruk pr. kvadratmeter for alle oss som bor på Ekeberg. Det yrer av unger på de tre banene som Kåffa drifter tett ved eiendommen din.

For en som angivelig kjemper for best mulig miljø, må det derfor være mulig å glede seg over at det snart  nettopp er dette sosiale barne –og ungdomsmiljøet som styrkes ved å bygge mer møteplass rundt den eksisterende KFUM Arena.

For de som virkelig er opptatt av miljøvern på Ekeberg, kan sånt til og med gi riktig snille naboer.

Esten O. Sæther, Ekebergsletta

Les Per Mjelvas tilsvar til Esten O. Sæther på dette innlegget her