DEBATT: Kirkevalget – et valg for fremtidens kirke

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev

Kirkevalget 2015 avholdes samtidig med valget til kommunestyre og bydelsutvalg 13.-14. september. Ved valget inviteres alle medlemmer av Den norske kirke til å stemme inn representanter i sitt lokale menighetsråd og i bispedømmeråd/Kirkemøte.

Ved dette valget er det første gang det stilles to lister til bispedømmerådet i Oslo. I tillegg til listen satt opp av menighetenes nominasjonskomite stiller organisasjonen Åpen folkekirke egen liste. Deres kampsak er vigsel av likekjønnede. Men dette spørsmålet er langt fra det eneste som nyvalgte kirkepolitikere må ta stilling til, og kirkevalget bør ikke gjøres til en folkeavstemning om denne saken. På nominasjonskomiteens liste finnes det kandidater med ulikt syn på vigselsspørsmålet. Selv er jeg negativ til slik vigsel, da jeg mener det bryter med tanken om ekteskapet som guddommelig innstiftet ordning.

Mange veivalg om hvordan kirken skal organiseres som en selvstendig institusjon uavhengig av staten, vil prege kommende periode. Det dreier seg blant annet om maktfordeling mellom lokale, regionale og sentrale organer i kirken. Fristilling fra staten vil også føre til langt større selvstendig økonomiske ansvar. Å være sentral kirkepolitiker i fremtiden vil på mange måter bli mer variert og krevende enn det har vært før.

Folkekirken er synlig til stede i alle norske lokalsamfunn. Det er i møte med mennesker kirken viser seg som folkekirke. Det er folks møte med kirkens lokale medarbeidere i livets høgtider og hverdager som er viktig. Det er også med på å forme folks fremtidige relasjon til kirken og menigheten. Jeg ønsker en kirke som formidler tro, håp og kjærlighet til mennesker i livets ulike situasjoner.

Som førstekandidat på nominasjonskomiteens liste vil jeg oppfordre deg til å gjøre deg kjent med kandidatene på listen. Se: www.kirkevalg.no. Vi representerer ikke en bestemt interessegruppe. Vi er forslått av menighetene og prioritert av en nominasjonskomite som er valgt av representanter fra menighetene. Ved å bruke vår liste vil du finner personer som er engasjert av menighetens virksomhet. Du kan gi ekstra stemme (kumulering) til inntil tre personer. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags