Det blir nytt kunstgress på Klemetsrud i 2016

GOD NYHET: Byråd Rina Mariann Hansen og byrådssekretær Frode Kyvåg lover nytt kunstgress på Klemetsrud neste år. Pressefoto

GOD NYHET: Byråd Rina Mariann Hansen og byrådssekretær Frode Kyvåg lover nytt kunstgress på Klemetsrud neste år. Pressefoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svar til Glenn Ø. Støldal i Klemetsrud IL fra idrettsbyråd Rina Mariann Hansen

DEL

MeningerSist uke skrev Glenn Ø. Støldal i Klemetsud IL om den prekære anleggssituasjonen i Mortensrud/Klemetsrud-området.

LES OGSÅ: Hvor skal barna våre spille fotball?

Etter 18 år med borgerlig styre har Oslo stor underdekning av anlegg, og mange anlegg er i dårlig stand.

Oslo er det fylket som fikk nest minst tippemidler i fjor til nye anlegg, bare Finnmark fikk mindre.

Oslo er en by som vokser. Det vil si at vi ikke bare skal prøve å hente inn etterslepet, men vi skal også holde tritt med befolkningsutviklingen. Det kommer til å bli en stor jobb.

Fotballen er den overlegent største idretten i både Oslo, Søndre Nordstrand og Mortensrud/Klemetsrud-området, og en viktig inngangsport til idrett for mange barn.

Oslo er også opptatt av å ha et mangfoldig tilbud, vi skal bekjempe inaktivitet og utenforskap.

Den nye byregjeringen har nettopp lagt fram en tilleggsinnstilling til budsjettet.

Her gjorde vi noen grep på idrettens område som har skapt mye engasjement. I hovedsak går de nye midlene for neste år til rehabilitering av kunstgressbaner, og til bygging av en ny.

Bymiljøetaten kan opprette kunstgressbanen på Klemetsrud uten ekstra bevilgning.Det er satt av nok penger i tilleggsinnstillingen til dette.

Det betyr at arbeidet med å etablere ny kunstgressbane på den eksisterende gressbanen på Klemetsrud starter i 2016. Forhåpentligvis vil banen ferdigstilles i 2016.

Klemetsrud har prioritet, blant annet fordi det kommer til å ta litt lenger tid med Mortensrud.

Oppgradering av Mortensrudanlegget må vente til det kommer en områdeplan.

Jeg har tatt kontakt med min kollega i byutvikling for å få klarhet i fremdriften på denne planen.

Det ble fra kommunens side bevilget offentlige midler til rehabilitering av Mortensrud kunstgress i 2015.

Jeg skjønner at idrettslaget ble skuffet når det kom kontrabeskjed, og at rehabiliteringen var lagt på is. Bakgrunnen for kommunens beslutning er at arealbruken på Mortensrud skal behandles i en områdeplan.

Arealer til skole, pleie- og omsorg samt en rekke andre idrettsanlegg (flerbrukshall, cricket, etc.), skal vurderes i denne planen. Derfor er det ikke sikkert at kunstgressbanen på Mortensrud i fremtiden skal ligge akkurat der den ligger i dag. Forhåpentlig får vi en god plan som kan møte flere av de store behovene vi ser i dag.

Glenn Ø. Støldal tar opp at barna og ungdommene i Klemetsrud IL snart ikke har baner å spille på, og at konsekvensene av den prekære anleggssituasjonen kan bli både inntaksstopp og frafall.

Her er en god nyhet: Det blir nytt kunstgress på Klemetsrud neste år. Ikke til sesongstart, men forhåpentligvis i løpet av året.

Vi har gitt beskjed om at banen skal prioriteres.

Rina Mariann Hansen, Byråd for kultur, idrett og frivillighet

Frode Kyvåg, byrådssekretær

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags