Vil innlemme Oppegård i Ruters sone 1

FORSLAG: MDG vil innlemme Oppegård i Ruters sone 1. Illustrasjonsfoto/arkivfoto

FORSLAG: MDG vil innlemme Oppegård i Ruters sone 1. Illustrasjonsfoto/arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

MDG i Søndre Nordstrand foreslår å innlemme Oppegård i Ruters sone 1.

DEL

Debatt Det nye bompengesystemet har skapt forargelse, spesielt blant barnefamilier og folk som mener seg avhengige av å bruke bil for å få dagene til å gå i hop.

Les flere saker om bomringen her!

I bydel Søndre Nordstrand som grenser til Akershus er det spesielt bomstasjonen mot Oppegård som vekker bekymring, ettersom Oppegård anses å være et av våre viktigste nærområder når det gjelder handel, kultur, idrett, skog og mark.

Tilgjengelig kollektivdekning, for dyre billetter

Rutetilbudet mot Oppegård har blitt noe bedre etter at 81-bussen begynte å stoppe på Hauketo. Det samme kan sies for 83-bussen som stopper på Mastemyr. Det går også tog fra Holmlia og Hauketo til Kolbotn. Det er altså godt mulig å komme seg fra Søndre Nordstrand til Oppegård som kollektivreisende.

Utfordringen for mange i Søndre Nordstrand er økonomi. Nå som bomstasjonene kommer, vil bompengetakstene forhindre mange fra å reise til Oppegård med bil. Samtidig koster det 20 kroner ekstra å krysse grensa til Oppegård med tog eller buss dersom du har månedskort og 50 kroner uten månedskort.

LES OGSÅ DETTE DEBATTINNLEGGET: En trist ny busshverdag

Kolsåsbanen et eksempel på at det er mulig

Det som flere innbyggere peker på som ønskelig er muligheten for å innlemme Oppegård i sone 1. Kolsåsbanen som strekker seg inn i Akershus er helhetlig innlemmet i sone 1. Nå har denne ordningen sin historiske forklaring i at Akershus bidro økonomisk til å anlegge Kolsåsbanen, mot en utvidelse av sone 1. Men likevel viser det at en innlemming av deler av Akershus inn i sone 1 kan la seg gjøre.

Les flere debattinnlegg på noblad.no

Må bygge ned barrierer 

Det er også slik at vi nå setter i gang med et områdeløft for Søndre Nordstrand, hvor noe av formålet er å bygge ned barrierer. Mange opplever at bomstasjonene (som også går mot bydel Østensjø) skaper barrierer, mot viktige handelssteder, kulturaktiviteter, sport, mark og natur i nærheten.

LES OGSÅ: Nå har elbussene inntatt nabolaget

Forslag til bydelsutvalget

Miljøpartiet De Grønne har derfor overfor Bydelsutvalget i bydel Søndre Nordstrand lagt frem følgende forslag:

1. Bydelsutvalget ber Bymiljøetaten og Ruter om å legge til rette for at Oppegård kommune innlemmes i Ruters sone 1. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags