En trist ny busshverdag

NY BUSSHVERDAG: Ruteomleggingen har ikke gjort hverdagen enklere for bussreisende fra Toppåsen, skriver Martin Skaug Halsos i dette innlegget. Illustrasjonsfoto

NY BUSSHVERDAG: Ruteomleggingen har ikke gjort hverdagen enklere for bussreisende fra Toppåsen, skriver Martin Skaug Halsos i dette innlegget. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Fra åttende oktober fikk noen hundre husstander langs Fjellveien, Toppåsveien og Høgåsveien en avkortet busslinje og et vanskeligere liv som kollektivbrukere. Vår gamle linje som svinget seg frem til Rådhusplassen og sentrum ble erstattet med en matebuss som stopper på Hauketo.

LES OGSÅ: Sjekk om du får ny reisehverdag

Det kan godt hende at den nye ruta dekker en lenge ønsket forbindelse over eksisterende kommunegrense mellom Oslo, Oppegård og Ski, men målet må jo være at folk kommer frem til dit de skal og det er Oslo sentrum. Så lenge rute 87 stopper halvveis inn mot byen så gir ikke dette nye reisemuligheter for flere, men kun nye muligheter for flere å komme for seint til jobben.

Skal du videre fra Hauketo må bussen være presis for å nå toget og marginene er knappe. Det blir lett forsinkelser når bussen snor seg langs jernbanelinja mellom Ski og Hauketo, hvor biltrafikken i rushtiden stanger i hver rundkjøring. At ruta er blitt kortere fordi den ikke kjører til Oslo sentrum er ingen garanti for færre forsinkelser enn før som Ruter påstår.

LES OGSÅ: Endelig buss til Seterbråten!

Samtidig er den nye byruta 81 fra Fløysbånn en suksess. Det er supert, men det betyr at de som skal videre med buss fra Hauketo ikke kommer med. Forleden opplevde en nabo at hun ble forbikjørt av tre fulle busser på vei mot byen allerede i Prinsdalsbakken.

Legg til at kleiva ned fra Fjellveien ned til Rosenholm stasjon hverken blir måkt eller har belysning så går beboerne på åsryggen mellom Kolbotn og Høgåsen en bokstavelig talt mørk vinter foran seg. Her har politikerne i rådhuset på Kolbotn et ansvar.

Vi ønsker derfor at rute 87 går helt til sentrum, i det minste i rushtiden, og vi anbefaler alle å klage til Ruter på Facebook. Klageskjemaet finner du enkelt på google. Med smarttelefon er det enklere å klage enn noen gang, mens du venter på kommunikasjon videre.

Les flere debattinnlegg på noblad.no

Leser du rutetilbudet fra Ruter i fellesferien er busstilbudet mellom sentrum og Hauketo redusert med åtte avganger til seks i rushtiden. Det byr på problemer så lenge Østfoldbanen stenges i forbindelse med utbyggingen av Follobanen og den skal stå ferdig i 2021. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags