Hva med Karlsrud, Raymond?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattFor Høyre har det gjennom mange år vært viktig å ta vare på småhusområdene i Oslo. I ny kommuneplan viser Arbeiderpartiet, MDG og SV at de ikke deler dette ønsket.

De har riktig nok tatt ut Nedre Grefsen og Nydalen fra sine planer, men i Nordstrand opprettholder de Karlsrud og Lambertseter som utviklingsområder. Det skaper stor usikkerhet for de som bor i området. Hva vil byrådet med Karlsrud? Hvor store deler av småhusområdene blir innlemmet i områdereguleringen som skal gjennomføres? Dette er spørsmål som byrådet ikke svarer på i sitt forslag til kommuneplan. Og det hjelper ikke at de har tatt ut Karlsrud som stasjonsområde når de likevel vil fortette Karlsrud. Usikkerheten lever videre.
 

Høyre har lyttet til folket etter kommuneplanen i 2015. Vi har tatt konsekvensen av det vi har hørt og gått inn for å tilbakeføre både Smestad og Nedre Grefsen til småhusområder.

Vi sa nei til forslagene fra A, SV og MDG om nye småhusområder som Ulsrud, Borgen og Nydalen. Dette gjorde Høyre fordi vi ikke vil ta eksisterende boligområder til fortetting. Vi snakker om folks hjem. Dette gjelder derfor også for Karlsrud og Lambertseter.

Hvorfor deler du, byrådsleder Raymond Johansen, ikke ønsket om å bevare eksisterende boligområder? Hvorfor er du villig til å ofre 150 boliger bare på Smedstad for å bygge høyere og tettere? Hva betyr denne viljen til fortetting for utviklingen av Karlsrud og Lambertseter?

Byrådet bruker redusert befolkningsvekst som argument for å ta ut Nedre Grefsen og Nydalen av sin nye kommuneplan. Hva om befolkningen øker kraftig igjen? Vil A, SV og MDG da gå tilbake til Nedre Grefsen, Nydalen og andre småhusområder i Oslo og si: her må det fortettes!?

Tilbake står vi med en usikkerhet om fremtiden til småhusområdene i Oslo. Denne usikkerheten kunne A, SV og MDG ha fjernet ved å gjøre som Høyre og si: Vi tar ingen småhusområder til fortetting!

Pia Farstad von Hall

Leder, Nordstrand Høyre

Nordstrand

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags