Manglerud kirke står trygt!

MISFORSTÅELSE: Å rive steder som Manglerud kirke og Manglerud gård er helt uaktuelt, skriver byråden i dette innlegget der hun ønsker å rydde opp i det hun tror er en misforståelse knyttet til kommuneplanen. (Arkivfoto)

MISFORSTÅELSE: Å rive steder som Manglerud kirke og Manglerud gård er helt uaktuelt, skriver byråden i dette innlegget der hun ønsker å rydde opp i det hun tror er en misforståelse knyttet til kommuneplanen. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt 

Jeg har blitt informert om at det har oppstått et inntrykk av at kommuneplanen legger opp til at det skal skje store endringer på Manglerud, herunder at byrådet legger opp til at sosiale treffpunkter som Manglerud kirke, parsellhagene, turstier og Manglerud gård kan rives.

Det er viktig for meg å klargjøre at dette slett ikke er riktig! Her har det oppstått en gedigen misforståelse.

Jeg tror misforståelsen må ha oppstått som følge av at byrådets forslag til ny kommuneplan peker på Manglerud som et utviklingsområde. Dette er ikke nytt, også i eksisterende kommuneplan utarbeidet av H/V/KrF er Manglerud et utviklingsområde.

At et område er utpekt som utviklingsområde betyr at det skal lages en helhetlig plan for utvikling i et område, og ikke at eksisterende bygninger skal rives eller eksisterende kvaliteter fjernes. Tvert i mot. Helhetlig planlegging skal sikre at videre byutvikling skjer på en helhetlig måte i samspill med stedets særpreg – som skal bevares. 

Manglerud er først og fremst et utviklingsområde med krav til helhetlig planlegging fordi Manglerudprosjektet med planer for endring av E6 antagelig i fremtiden vil gi anledning til utvikling i området. Dette ligger imidlertid mange år frem i tid. Og selv da vil det være helt uaktuelt å rive steder som Manglerud kirke og Manglerud gård!

Jeg kan for øvrig nevne som et relevant eksempel at Nydalen også er utpekt som utviklingsområde i kommuneplanen, men det betyr jo slett ikke at byrådet legger opp til å rive BI og Riksteateret i Christiania Spigerverks gamle jernlager.

Innbyggerne på Manglerud trenger med andre ord ikke frykte for kirken sin!

Les saker om kommuneplanen her!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags