Det viktigste må være å bevare lønnetrærne i Langbølgen, så får heller syklistene holde seg i veibanen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det kan ikke være mulig at de som kaller seg best på miljø i politikerklassen, MdG, vil være med på å felle en over 50 år gammel lønneallé på Lambertseter for å bygge en 1 km lang sykkelvei?

Det er da ingen motsetning mellom trær og sykkelvei. Jeg er overbevist om at det fint går an å bygge den aktuelle sykkelveien i Langbølgen og samtidig sørge for at de gamle trærne blir stående. Skal det plantes nye trær i stedet, vil det ta titalls år før de blir like store som dagens lønnetrær.

Bymiljøetaten regner med at det må felles rundt 45 trær for å gi plass til sykkelfelt på begge sider av Langbølgen. Hvis det ikke er mulig å bygge sykkelfelt uten å felle trærne, blir spørsmålet: Hva er viktigst?

Rent miljømessig mener jeg det viktigste må være å bevare trærne, så får heller syklistene holde seg i veibanen.

Heldigvis har over 1000 personer engasjert seg og undertegnet et innbyggerinitiativ for å få saken opp i bystyret. Når den kommer opp der, er usikkert.

Som nr. 2 på valglisten til Rødt Nordstrand lover jeg å gjøre alt jeg kan for at Rødt stemmer for å bevare lønnealleen i Langbølgen når saken blir behandlet i bystyret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags