Gå til sidens hovedinnhold

MDG skeptiske til ny kunstgressbane på Lusetjern

Artikkelen er over 3 år gammel

debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Miljøpartiet De Grønne Søndre Nordstrand synes det er beklagelig at den nye fotballbanen på Lusetjern bygges med gummigranulat og ikke med et miljøvennlig alternativ, som for eksempel kork.

Les flere debattinnlegg her!

Det at banen anlegges med gummigranulat er i motstrid til vedtaket Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand fattet i mars 2016, hvor Bymiljøetaten ble bedt om å finne miljøvennlige alternativer til gummigranulat ved anleggelse av nye baner i bydelen. 

Vi mener at opparbeidelse av nye kunstgressbaner med gummigranulat er svært uheldig ettersom slike baner påfører naturen store mengder mikroplast (opptil 10 tonn per bane må etterfylles per år ifølge Miljødirektoratet 2016) som hvis det ikke blir ryddet opp, enten blir værende i jordsmonnet, eller som etter hvert renner ut i havet.

Les flere saker om Bydel Søndre Nordstrand her!

Det som er viktig nå som arbeidet med banen er igangsatt, er å sikre avrenningen på den nye Lusetjernbanen best mulig. Dette regner vi med at OBOS som er tiltakshaver for prosjektet ivaretar.

MDG i Søndre Nordstrand stiller også spørsmål ved om det er riktig at et slikt område som det på Lusetjern som er benyttet til allmenn bruk nå blir bånnlagt til én aktivitet. 

Grusbanen som er brukt til ulike arrangementer som 17. mai-feiring og Vær Stolt- festivalen kan ikke lenger benyttes til disse formålene. For Vær Stolt-festivalen kan dette bety store ekstrakostnader i form av at de må leie seg et annet område. 

Vi i MDG Søndre Nordstrand ønsker derfor at også behovet til andre aktører skal hensyntas i større grad når fellesområder omdisponeres. I dette tilfellet ville det være fint om det blir definert et erstatningsareal som blant 17. mai-feiring og Vær stolt-festivalen med flere kan benytte seg av.

LES OGSÅ:

Her vil de ha nye bomstasjoner

Hvilke av disse lokale politikerne får vi se på Stortinget?

Velgerhjelperen hjelper deg å velge parti!