Gå til sidens hovedinnhold

Politiet holdt stengt i påsken

Artikkelen er over 3 år gammel

debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Natt til påskeaften ble biler påtent i mitt nabolag på Holmlia. Når jeg går inn på hjemmesiden til nærmeste poltistasjon, Manglerud, viser det seg at de holder påskestengt.

Det er grunn til å minne om 22.juli-kommisjonen (Gjørv-kommisjonen), som i sin sluttrapport skrev:

"Kriminalitet og ordensforstyrrelser som krever politiaksjoner følger, kanskje noe overraskende, et ganske fast og forutsigbart mønster. Svært mange av ordenshendelsene skjer i helgene, med fredag og lørdag kveld som absolutte aktivitetstopper.

(..)

Studien fra 2008 som ble utarbeidet for politimesteren i Oslo, viste at det var et sprik mellom når det var etterspørsel etter polititjenester, og når politiet faktisk var på jobb. Det var flest politi på hverdagene, når behovet var lavest – og færrest i helgene, når behovet var størst. Studien viste også at de som var på jobb i helgene, typisk var yngre og hadde mindre erfaring enn de som arbeidet i kontortiden hverdager. Det var flest på jobb tidlig tirsdag ettermiddag."

Et par påtente biler er selvfølgelig en bagatell i forhold til Utøya. Men politiet lar tydeligvis stadig ikke kriminalitetsbildet forstyrre arbeidstidsordning og ferieavvikling. De tre bydelene Manglerud politistasjon betjener, Søndre Nordstrand, Nordstrand og Østensjø, har tilsammen 140.000 innbyggere.

LES OGSÅ:

-Gi oss 50 fast stasjonerte politifolk på Søndre Nordstrand

Skal ansette ti nye politifolk

Les flere saker om Manglerud-politiet her!