MDG for en bilfri skolegård

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

DebattMiljøpartiet De Grønne Østensjø ønsker ikke vei i skolegården på Manglerud! Nylig viste Tv2 et innslag fra Manglerud skole hvor det er planlagt en bilvei tvers igjennom skolegården. Vi vil ha mer fokus på trygge skoleveier og ønsker derfor mindre, ikke mer bilkjøring. Problemet er at ishallen til Manglerud Star ligger der den ligger. Inneklemt innerst i et boligområde, helt inne i miljøparken, bak skolen, og at det må være en vei hit.

LES OGSÅ: Nytt bad og ny innkjøring på Manglerud

Miljøpartiet De Grønne Østensjø mener at vi kan bruke byggingen av ny skole og nytt bad til å forbedre trafikksituasjonen. Vi vil ha slutt på at skolegården og plenene rundt brukes som parkeringsplass på helger og kvelder, og flytte parkeringen ut fra skolegården og stenge mest mulig for innkjøring på området. Vi vil ha tiltak i Plogveien for å gjøre den tryggere for syklende og gående, og vi ønsker oss hyppigere bussavganger hit.

Det er bred politisk enighet om i Bydel Østensjø at veien IKKE skal gå igjennom skolegården. Problemet er at det må bygges en vei fram til ishallen, på grunn av varelevering for eksempel, og fordi Manglerud Star har tinglyst rett på noen parkeringsplasser her.

LES FLERE SAKER OM MANGLERUD HER

Plan- og bygningsetaten har foreslått en løsning der det bygges en vei mellom skolen og fram til idrettsplassen og ishallen, oppå der gangveien er i dag. Dette er heller ikke en god løsning. Sammen med hele bydelsutvalget i bydelen ønsker vi oss derfor veien lagt i en kulvert, og et fåtall p-plasser inne ved ishallen som ikke kan unngås, mens at bilparkering skal løses utenfor området.

Vi vil hverken ha bilvei gjennom skolegården, eller oppå turveien.

LES OGSÅ: Manglerudhallen og Manglerud bad trenger parkeringsplasser

Einar Wilhelmsen

Medlem av Østensjø bydelsutvalg og leder for bydelsutviklings-, miljø- og kulturkomiteen i Bydel Østensjø for Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags