Gå til sidens hovedinnhold

Når blir det idretten på Manglerud sin tur?

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Oslo-politikere! Manglerud Star Fotball ønsker å gjøre dere oppmerksom på at kapasiteten i idrettsparken på Manglerud er sprengt og at anlegget sårt trenger vedlikehold og oppgradering.

Les flere debattinnlegg på noblad.no
 

MS Fotball har 500 unge som må utøve sin idrett på en kunstgressbane som iht. fagpersoner er alt for hard. Våre yngste er henvist til en liten grusbane av elendig kvalitet. Dette kan ikke fortsette. Er det dette politikerne vil tilby idretten i Oslo?

Siden vi endelig fikk kunstgress i 2011 har Oslo kommune forsømt sin vedlikeholdsplikt. Banen har blitt «hard» og er ikke lenger mulig å rense/myke opp. Hele Idrettsparken trenger et løft med nye baner og gjerne også plass til andre idretter.

MS Fotball er i sterk vekst. Barnekullene øker og vi står i fare for å måtte avvise barn. Utvidelsen av Manglerud skole vil øke pågangen av barn ytterligere. Skal MS Fotball makte å ta seg av alle, må banekapasiteten og -kvaliteten økes betraktelig. Vi ønsker å utvikle Manglerud Idrettspark for betydelig økt aktivitet og ha bedre fasiliteter for utøvere, trenere og tilskuere.

Fremskriving av tall fra Fotballforbundet viser at MS Fotball i 2017 er den fotballklubben i Oslo som har nest størst underdekning i banekapasitet. Etter at klubben i 2011 lå nede med brukket rygg etter Nyborg-saken, har vi møysommelig ryddet opp og driver nå nøkternt med sunn økonomi. 

Vi har laget en god og helhetlig plan for Manglerud Idrettspark (se skisse) og fått til et samarbeid med kommunale etater som kan gi nye baner både raskt og kostnadseffektivt. Moderniseringen av Manglerud Skole krever bygging av ny adkomstvei til ishallen og fotballhallen. Steinmasser som tas ut kan blant annet brukes til utvidelse av vår nåværende grusbane. De kommunale etatene er positive til våre ideer og planer – det liker vi.

For MS Fotball er det avgjørende at vi raskt får på plass nye sårt tiltrengte kunstgressflater for de yngste barna. På sikt ønsker vi å tilrettelegge Manglerud Idrettspark også for skoleidrett/friidrett, naturlekepark og sandvolleyballbaner.

I møte med Byrådsavdelingen i september høstet vi lovord for en godt gjennomarbeidet plan og ble lovet at de i løpet av 2-3 mnd. vil vurdere vårt forslag. For å modernisere og bygge ut Manglerud Idrettspark, ber styret i MS Fotball bydelspolitikerne og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) om å være sitt ansvar bevisst og sikre at restfinansieringen kommer på plass. Vi skal bidra med vår del.

Avisen Vårt Oslo skrev i februar 2017 i år at Oslo-folk har landets dårligste tilgang til idrettsbaner. I samme artikkel uttalte idrettsbyråden følgende: «Jeg synes rett og slett det er pinlig at vi kommer dårligst ut her til lands når det gjelder å tilby steder hvor våre innbyggere kan drive med idrett. Aller verst er det for alle de barn og unge som ikke får det tilbudet de higer etter.»

Så nå bør det vel være Manglerud sin tur? Eller hva, Rina Mariann Hansen?