Gå til sidens hovedinnhold

«Dropper å handle på Lambertseter»

Artikkelen er over 10 år gammel
Daglig møter jeg mennesker som sier de har sluttet å handle på Lambertseter etter at det nye senteret åpnet. De finner ikke parkeringsplass.Tydeligvis er det mange som misliker eller ikke våger å benytte seg av det nye parkeringshuset. Eneste tilbud er da plassen ved det gamle senteret, hvor det svært ofte er fullt.

Jeg har hørt at det kommer flere butikker når «glashallen» fylles, og at man vurderer å endre parkeringstiden fra tre til én time. Hva da med lang handleliste, besøk på et av spisestedene eller om man skal til behandling? Glemmes må heller ikke Symra, den flotte bydelskinoen med gode filmer folk drar med trikk til byen for å se fordi de ikke kan regne med å finne plass til bilen på Lambertseter.

Et parkanlegg eller minigolfbane kunne nok bli fint det, og de som skyr parkeringshuset kan jo finne andre steder å handle. Men, hva da med alle de som har satset på å etablere seg på Lambertseter?

Jeg tror ikke det bare er jeg som møter kjente og ukjente som har gitt opp Lambertseter, og nå fortrinnsvis drar rett til Manglerud samtidig som de savner de «gamle» butikkene sine som fortsatt eksisterer.

Det ville være svært uheldig om den eneste naturlige mulighet for et bedre parkeringstilbud på Lambertseter er i bruk til annet formål, hvis det skulle vise seg at omsetningen ikke blir som forventet.


Grete Guderud
Kastelletbeboer