Høyre vil ha nytt ungdomshus på Mortensrud

Høyre vil ha nytt ungdomshus på Mortensrud

Høyre vil ha nytt ungdomshus på Mortensrud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debattBystyret skal om ikke lenge ta stilling til hvordan Mortensrud skal utvikles. Skal vi få til god byutvikling er det viktig å lytte til lokalmiljøet.

LES OGSÅ: Mortensrud-plan utsatt til etter sommeren

Kreftene bak Mortensrud Manifest har vært tydelig på at ungdommen på Mortensrud trenger et eget samlingssted. Frivillige lag og organisasjoner på Mortensrud har også sagt at de trenger et lokalt samfunnshus. Det har de ikke i dag. Et ungdomshus plassert ved siden av Mortensrud senter ville være ideelt. Dette har Høyre lyttet til og vi vil når planen behandles i bystyret gå inn for at det etableres et nytt ungdomshus på gressletta bak senteret. Samtidig er det viktig å bevare noe av gressletta for å ha plass til lokale arrangementer og samlinger som avholdes ute. Mortensrud Festival må kunne videreføres.

Høyre vil fylle ungdomshuset med en scene, fritidsklubb og bibliotek etter modell fra Tøyen. I tillegg bør det være en prosess sammen med Mortensrud Manifest og andre for å definere hvilke behov lokalbefolkningen har når det nye samlingsstedet skal utvikles.

Arbeiderpartiet, MDG og SV har i sitt forslag fra byrådet gått inn for å etablere et eldresenter på samme tomt. Det er synd de gjør denne prioriteringen. Høyre oppfordrer Ap, SV og MDG til å endre sitt standpunkt slik at det kan etableres et miljø for ungdom i hjertet av Mortensrud.

LES OGSÅ: Oslo KRFs fylkesleder: - Nei til sykehjem bak Senter Syd

Dagens Mortensrud skole skal rives og det skal etableres en ny skole i nærområdet. Da er det bedre å bruke tomten til dagens Mortensrud skole til eldreboliger. Dette er også pekt på av lokale krefter som en god helhetlig løsning for Mortensrud.

For Høyre er det viktig å ta på alvor utfordringene ungdommer har i Oslo sør. Ungdommen trenger et annet sted å være enn å henge sammen med politiet utenfor Mortensrud senter. Her har vi en unik mulighet til å skape et godt miljø i hjertet av Mortensrud for alle som bor i nærområdet. Den muligheten må vi ikke gå glipp av!

LES OGSÅ: Vil flytte vei og bygge hundrevis av nye boliger på Mortensrud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags