Nytt sykehjem på Mortensrud må ligge ved kollektivtrafikk og butikk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSelv om eldre som gruppe er sprekere enn før, er ikke de som havner på institusjon det. Vi har en ulykkelig tradisjon i Norge med å legge institusjoner på landet, langt fra butikker og offentlig transport, noe som bidrar til isolasjon av pasientene.

Pasientene er idag i høy grad i 90-årene. Deres ektefeller og venner kjører ikke lenger bil, og skal beboerne få besøk, må sykehjemmet ligge nært kollektivtransport. "Nært" betyr i denne sammenhengen helst ikke over 100 meter. 200-300 meter er for langt å gå for mange på denne alderen.

For dem som har litt bevegelsesmuligheter, er det også hyggelig å kunne gå på en butikk eller kafé utenfor institusjonen. Dette gjør det høyst ønskelig å plassere sykehjem nært bysentra/lokalsentra.

Så det nye Mortensrud sykehjem bør absolutt ligge ved Mortensrud senter. Det behøver imidlertid ikke å ligge på bakkeplan. Det er helt ideelt om beboerne kan ta heisen ned til biblioteket eller andre tilbud Mortensrud også bør få. Sykehjemmet kan ligge fra 2. - 7. etasje.

Jon Erland Madsen

Søndre Nordstrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags