Nytt sykehjem på Mortensrud må ligge ved kollektivtrafikk og butikk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selv om eldre som gruppe er sprekere enn før, er ikke de som havner på institusjon det. Vi har en ulykkelig tradisjon i Norge med å legge institusjoner på landet, langt fra butikker og offentlig transport, noe som bidrar til isolasjon av pasientene.

Pasientene er idag i høy grad i 90-årene. Deres ektefeller og venner kjører ikke lenger bil, og skal beboerne få besøk, må sykehjemmet ligge nært kollektivtransport. "Nært" betyr i denne sammenhengen helst ikke over 100 meter. 200-300 meter er for langt å gå for mange på denne alderen.

For dem som har litt bevegelsesmuligheter, er det også hyggelig å kunne gå på en butikk eller kafé utenfor institusjonen. Dette gjør det høyst ønskelig å plassere sykehjem nært bysentra/lokalsentra.

Så det nye Mortensrud sykehjem bør absolutt ligge ved Mortensrud senter. Det behøver imidlertid ikke å ligge på bakkeplan. Det er helt ideelt om beboerne kan ta heisen ned til biblioteket eller andre tilbud Mortensrud også bør få. Sykehjemmet kan ligge fra 2. - 7. etasje.

Jon Erland Madsen

Søndre Nordstrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags