Vi trenger mer politi - nå!

Av
DEL

LeserbrevTorsdag 5. september skjedde det det igjen. Midt i ettermiddagsrushet. Mens barn og unge var på vei hjem fra skolen, foreldre var å hentet barna sine i barnehagen og andre koste seg med kaffe på senteret, ble en mann overfalt av tre ungdommer på baksiden av senteret. Det hele var over på noen minutter.

Naturlig nok var det et massivt politioppbud da det blant annet var mulig observasjon av våpen. I grunn betryggende å se at politiet tar slike meldinger på alvor.

Folk i alle aldre stoppet opp ved åstedet, og mange tilfeldige snakket med hverandre om hendelsen. Liten tvil om at hendelsen preget både unge og voksne. Gjennomgangsmelodien var at "det er her det skjer. Hvorfor er ikke politiet her oftere?". Et betimelig spørsmål. Politiet er meget mulig tilstede i eller annen form, men ikke slik lokalbefolkningen verken forventer eller ønsker.

Enkelte steder i bydelen vår er behovet for synlig politi større enn andre steder. Likevel er det sjeldent politiet er synlig tilstede, og ihvertfall ikke på tidspunktene de bør være der. Arbeiderpartiet har lenge kritisert nærpolitireformen, og det er liten tvil om at det har blitt mindre synlig politi med en reform skulle gi mer politi. Det er med det rette at byrådslederen har omtalt nærpolitireformen som "fjernpolitireformen".

Det kan ikke være slik at enkelte områder i byen vår ender nærmest opp som frisoner for kriminelle. Senest på onsdag i forrige uke, under en debatt på politihuset, ble det sagt at det ikke er registrert kriminalitet på en stund i Søndre Nordstrand. Det stemmer helt sikkert, men er ikke enbetydende med at kriminalitet ikke skjer.

For de av oss bor her og som jobber opp mot barn og unge kan fortelle om at virkligheten er annerledes. Her begås kriminalitet åpenlyst. Rett foran øynene våre. Da særlig narkotikakriminalitet, og tidvis også voldskriminalitet. Dette skjer i områder rundt senterene og idrettsplassene våre. Ofte omsettes og brukes illegale rusmidler der barn oppholder seg.

Senest for par uker siden spilte et lagene i i vår bydel en fotballkamp. Det var en del tilskuere. Barne med foreldre, ungdommer og kampverter, men tilstede var også en gjeng ungdommer som åpent bedrev narkotikakriminalitet. Fullstendig uholdbart, og det gjør det vanskelig for å oss holde barn og unge unna negative milijøer.

Det kan ikke være slik at våre områder blir stemoderlig behandlet, eller at siden lokalebefolkningen ikke roper høyest så blir området neglisjert. Ikke av politiet, fordi de politifolkene vi snakker med, sier selv at de gjerne skulle vært mer synlig og mer tilstede. For deres fravær gjør også deres egen arbeidssituasjon verre. Politiet ønsker å være der barn og unge er, for å bygge relasjon og forbygge. Det er også det vi ønsker oss. Faste politifolk som frekventerer området oftere, og til fots. Som snakker med barn, unge og andre.

Vår kritikk er ikke rettet mot politiet, men mot regjeringen. Det er tross alt dem som har satt igang en politireform og som bevilger penger til politiet. Regjeringen må ta våre bekymringer på alvor - før det er for sent. Vi ønsker ikke at våre barn og unge skal vokse opp med å være vitner til slike hendelser som igår. Byrådet har satt i gang mange gode tiltakt for å forebygge, men de har begrenset effekt all den tid regjeringens politikk legger opp til "frisoner" for kriminalitet.

Vi har ingen tid å miste. Regjeringen må lytte til oss. Neste korsvei er statsbudsjettet som kommer i oktober. Vi tar for gitt at regjeringen tar innover seg alvoret, og at de setter av penger til mer politi i vår bydel. Konsekvensene av regjeringens neglisjering er allerede alvorlig. Selv om befolkningen ikke roper høyest, så fortjener den bedre.

Nok er nok. Hvis vi ikke våre bekymringer blir tatt på alvor, så vil rope enda høyere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags