Nytt liv for Mortensrud

MORTENSRUD: Områdeplan for Mortensrud ble vedtatt i bystyret 5. september. Arkivfoto: Nina Schyberg Olen

MORTENSRUD: Områdeplan for Mortensrud ble vedtatt i bystyret 5. september. Arkivfoto: Nina Schyberg Olen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattVi har ventet lenge på en plan for Mortensrud, men den planen som ble vedtatt i bystyret onsdag 5. september er en god plan. Som BU-leder er jeg glad for den konstruktive og gode dialogen som har vært mellom Arbeiderpartiets bystyregruppe og Søndre Nordstrand Arbeiderparti i denne saken. Man får til bra ting når man jobber godt sammen.

LES OGSÅ: Kongelig åpning av Mortensrud Festival

For oss i Søndre Nordstrand Arbeiderparti har det vært viktig å signalisere en tydelig prioritering av barn og unge i dette området. Samtidig som vi anerkjenner at demografien i bydelen er i endring og at det er viktig å tenke på tvers av generasjoner. Mortensrud trenger også et nytt sykehjem.

Derfor har vi fokus på sambruk og å løse flere behov for flere grupper samtidig. Arbeiderpartiet, SV, MDG og Frp i bystyret har samlet seg om at felt 10 skal brukes til offentlig formål og at både bibliotek, ungdomslokaler, sykehjem og omsorg pluss skal på plass her.

Ungdom skal prioriteres og hvis det er mulig mener vi at ungdomsklubb og bibliotek skal bygges i et eget bygg. Om mulig skal dette arbeidet starte tidligere enn arbeidet med et sykehjem, slik at et permanent tilbud til unge står ferdig på et tidligst muligst tidspunkt. Dersom de ulike funksjonene skal inn i samme bygg skal de nederste etasjene være forbeholdt barn og unge.

Arbeiderpartiet har høye forventinger til nytt bibliotek på Mortensrud og ser til Furuset bibliotek, nye Stovner bibliotek og Biblo på Tøyen for inspirasjon.

Idretten blir også godt ivaretatt med planen bystyret har vedtatt. Bystyret foreslår at næringsarealet nærmest E6 også kan brukes til idrett slik at friidrettens behov kan ivaretas bedre enn i dag. Videre så bystyret seg enig i at klubbhus for cricket sikres når planen skal detaljreguleres.

Arbeiderpartiet og bystyreflertallet vedtok også at den eksisterende tomten til Mortensrud skole må beholdes til offentlig formål. Oslo er en by i sterk vekst og de tomtene vi har trenger vi.

Planen som nå er vedtatt gir nytt liv og ny giv til Mortensrud, og det som er bra for Mortensrud og bydel Søndre Nordstrand er bra for hele Oslo.

LES OGSÅ:

Mortensrud-plan utsatt til etter sommeren

Høyre vil ha nytt ungdomshus på Mortensrud

Oslo KRFs fylkesleder: - Nei til sykehjem bak Senter Syd

Vil flytte vei og bygge hundrevis av nye boliger på Mortensrud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags