Bevisst feilinformasjon fra Nordstrand Vel?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattNordstrand Vel sendte denne uken ut sin årsberetning til rundt to tusen medlemmer i bydelen. Her skriver de «Visste du at det vesentligste av Oslos småhusbebyggelse er planlagt erstattet med høyhus?» Det er så vi nesten ikke kan tro hva vi leser. Og så det er sagt med det samme til dere alle: Det meste av Oslos småhusbebyggelse skal IKKE erstattes med høyhus.

LES OGSÅ: Politikerne har sviktet lokaldemokratiet på Holtet!

Vi mener at det er mulig å videreutvikle og fortette, og samtidig beholde viktige nabolagskvaliteter og skape tilhørighet mellom gammelt og nytt. Både eksisterende og nye nabolag skal ha sin identitet.

Nordstrand Vel viser til vedtaket i bystyret i desember som sier at alle stasjonsnære områder langs banenettet skal gjennomgås for å identifisere graden av fortettingspotensial. Dette vedtaket følger opp byrådserklæringen fra Arbeiderpartiet, MDG og SV.

Det er dermed også to vesentlige punkter fra byrådserklæringen som gjør seg gjeldende:

1. Vi skal fortette byen rundt kollektivknutepunktene.

2. Småhusplanen skal ikke være storstilt fortettingsplan.

Ser man dette i sammenheng med vedtaket i planstrategien skjønner man at påstanden om at småhusområdene skal raseres eller erstattes med høyhus rett og slett ikke har rot i virkeligheten. Når Nordstrand Vel likevel beskriver vedtaket som «å erstatte store deler av Oslos småhusbebyggelse med høyhus» har de enten ikke satt seg inn i hva vedtakets formulering er og hvordan den henger sammen med byrådserklæringen, eller kommer med bevisst feilinformasjon. Vi håper det er det første. Det andre er kun egnet til å skape ubegrunnet frykt. Vellet har i sine lover som paragraf 1 at de ikke skal befatte seg med offentlige valg eller annen politisk virksomhet. Likevel oppfordrer man på sviktende grunnlag i årsberetningen medlemmene til å stemme mot de rødgrønne partiene, der mange medlemmer har sin tilhørighet.

LES OGSÅ:

33 lokale steder på "fortettingsliste"

Her kan du se hva som skal bygges i nabolaget ditt

Arbeiderpartiet ønsker en kollektivbasert utvikling av byen, og vi mener at en by i så sterk vekst som Oslo har behov for helhetlig planlegging og at de avgjørelsene som tas er så kunnskapsbaserte som mulig. Derfor er kartlegging av potensial klokt. Når de 124 stasjonene gjennomgås, er det for å gi oss fakta. Det burde være i alle parters, partiers og i befolkningens interesse å ta avgjørelser på riktig grunnlag. Når man vet hva potensialet er, kan man også prioritere. Samtidig vil vi på det sterkeste avvise at det skal fortettes i alle områdene som kartlegges.

Vi vil i så måte vise til uttalelsen fra byråd for byutvikling, Hanna Marcussen, i Aftenposten 30. mars: «At vi vurderer områder, betyr slett ikke at vi åpner for utbygging. Vi trenger et kunnskapsgrunnlag. De aller fleste områder kommer vi ikke til å foreslå som utviklingsområder.»

Les tilsvar fra Nordstrand Vel her: Om man ikke tror det man leser, så kan man jo tro det man ser

LES OGSÅ DISSE DEBATTINNLEGGENE:

Fortett med vett!

Hvordan vil AP unngå at småhusområder fortettes?

Hva skjer med distriktet vårt?

Oslos småhusområder er ferdig utbygd

Ap vil ikke rasere velfungerende bomiljøer!

AP vil bygge høyt og tett i Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand

Småhusområdene må bevares

Høyere og tettere i Bydel Østensjø!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags