Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrand Arbeiderparti tar beslutninger på feil faktagrunnlag

Artikkelen er over 5 år gammel

Man kan undres på om Nordstrand Arbeiderparti har satt seg inn i KFUMs utviklingsplaner for KFUM Arena.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Barnehagen det snakkes varmt om, kom nylig inn i KFUMs planer og legger opp til å bruke kunstgressbanene som uteområde.

LES OGSÅ: Nordstrand Ap sier ja til aktuelle KFUM-planer på Ekebergsletta

Dette dekker ikke kravene til uteområdet ref tilbakemelding fra Plan- og bygningsetaten. Svømmebassenget er på 12,5 meter – det er altså ikke snakk om noe anlegg som kan brukes til undervisning etc.

Hvordan man får områdeplanen og utbyggingen av KFUM Arena til å gi samme grøntregnskap er uforståelig. I områdeplanen er fotavtrykket på 340 m2 for driftsstasjon og 1.270m2 for barnehagen, mens KFUMs anlegg gir et fotavtrykk på nærmere 5.000m2 – altså tre ganger så stort fotavtrykk.

LES OGSÅ: Vil bygge nytt KFUM-bygg fem meter ned i bakken

Vi støtter alle KFUMs aktiviteter overfor barn og unge, men om det er de aktivitetene KFUM trenger mer plass til kan det enkelt løses ved å bygge en etasje til på KFUM hallen. Arbeiderpartiet har i denne saken gått fra å ville frede hele sletta til å støtte bygging av en stadion for elitefotball – det er nesten ikke til å tro.

LES OGSÅ: Fikk bydelens ja til midlertidige tribuner

Det er spesielt at Nordstrand Arbeiderparti går ut og støtter at KFUMs arenaplaner, men ikke nevner Bækkelaget Sportsklubb sine planer om å bygge ut sine lokaler på Ekebergsletta med et ord.

Jeg regner med at Arbeiderpartiet er godt kjent med disse planene hvor også Bækkelaget Sportsklubb ønsker å bygge en svømmehall, ny flerbrukshall, volleyballbaner og skøytebane om vinteren kun 50 meter fra KFUM.

Er det da slik å forstå at Nordstrand Arbeiderpartiet mener at KFUM skal få bygge sin stadion på Ekebergsletta, mens Bækkelaget Sportsklubb ikke skal få bygge?

Eller skal kanskje begge skal få bygge? Og hva med de tre etasjene som Oslo Idrettskrets ønsker å bygge på Ekeberghallen? Skal de også få bygge fordi vi må støtte det lokale næringslivet med Idrettens Helsesenter i spissen. Makan!

LES OGSÅ:

Er Bydel Nordstrand bare prinsippløst eller uten gjennomslagskraft på Råduset

Hei KFUM, ikke glem at dere er annerledes

Ønsker 1. divisjon velkommen til sletta