Grønmo blir en fantastisk grønn oase og aktivitetspark i Oslo syd!

FORSLAG: Skisse fra planforslaget til fremtidens Grønmo.

FORSLAG: Skisse fra planforslaget til fremtidens Grønmo.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattPlanene for det gamle avfallsdeponiet på Grønmo, virker lovende. Grønmo kan med dette bli en fantastisk flerbrukspark, møtested og inngangsport til Marka. Ikke minst kan Grønmo bli et sted for læring og aktivitet for barn og unge.

LES OGSÅ: Grønmo - fra søppelfylling til friluftsarena

Grønmo ligger i bydel Søndre Nordstrand, en bydel hvor halvparten av innbyggerne har innvandrerbakgrunn. Søndre Nordstrand er også den bydelen med flest barn og unge. Hvert fjerde barn lever i familier med inntekt under fattigdomsgrensa.

I mange år har det vært en drakamp om hva Grønmo skal brukes til. Det har vært snakk om både OL og helikopterbase. Det er derfor gledelig at Grønmo nå verken skal bli en idrettsarena for eliteidretten, den medlemsbaserte idretten eller for politiets helikopterbase, men at Grønmo nå blir en flerbrukspark for de mange.

LES OGSÅ:

Camilla Wilhelmsen: Idretten må få sin plass på Grønmo

Arild Andersson: Grønmos indrefilet

I altfor mange år har barn og unge i byens mest barnerike bydel grunnet budsjettunderskudd hatt for lite penger og ressurser til barne- og ungdomsaktiviteter. Fritidstilbud er lagt ned og lekeplasser har forfalt. Nå som friområdet og aktivitetene skal utformes, bør det derfor tas hensyn til behovene til barn og unge og formes etter dette.

Oslo kommune har satt av 30 millioner årlig til et områdeløft for bydelen. Den videre planlegningen av Grønmo-området bør inngå som en del av områdeløftet. Dette innebærer at lokalbefolkningen og da spesielt barn og unge vil involveres i den spesifikke planlegningen.

LES OGSÅ:

Overrasket over statens Oslo sør-satsning

30 + 4 millioner statlige kroner til Oslo sør

I utformingen må også utbyggingen av Gjersrud- Stensrud tas med i betraktningen. Innen 2030 vil bydelen ha rundt 80 000 innbyggere. Søndre Nordstrand har i dag ingen større park.

Det er derfor nærliggende å se for seg at Grønmo kan bli en attraktiv og helse- og læringsfremmende bydelspark hvor barn og unge kan få fine natur- og uteopplevelser og lære om bærekraft, lokal matproduksjon og miljø.

For at Grønmo skal bli en park for Oslo sørs befolkning, er det nødvendig å tilføre parken attraksjoner som gjør den interessant. Med områdeløftet kan dette bli mulig. Se bare hva de har fått til med Groruddalsatsingen med Bjerke-parken, Verdensparken og det nye utkikkstårnet, for å nevne noe.

La oss gjøre Grønmo like attraktiv for befolkningen i Oslo sør som Frognerparken er for befolkningen i Oslo Vest!

Les flere saker om Grønmo her!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags