Når blir det gjort noe med Oppsal "spøkelseshjem"?

En skamplett på Oppsal

En skamplett på Oppsal Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Det jobbes med reguleringsplanene for tomten der Oppsal sykehjem står. Det er bra. Men er det nødvendig at den gamle bygningen skal stå som et spøkelsesmonument og fristelse for taggere, ruteknusere, hjemløse, spennende (og farlig) lekeplass osv..?

En stund ble bygget brukt til terrorøvelser for politiet, et svært uegnet formål for et bygg plassert i gangveier til barnehage og ungdomsskole.

Det er minst 4. året dette bygget står tomt, fraflyttet da beboerne overflyttet til Stovner sykehjem i egen avdeling. Det framstår merkelig at det ikke er igangsatt planarbeid tidligere knyttet til nytt sykehjem, med de lange ventelistene som fins på sykehjem i bydelen og Oslo forøvrig.

LES OGSÅ:

Nye Oppsalhjemmet skal bli møteplass for gamle og unge

Oppsal sykehjem skal rives

Det er informert om at man ønsker å vurdere ulike former for tilbud/eldreformål i et eventuelt nytt boligkompleks (eller flere) og det virker fornuftig. Infomøter er holdt og planlegging er varslet. Et langt lerret å bleke står foran oss.

Er det nødvendig at bygningen blir stående så lenge ubrukt? Den skal rives? Det blir et slags monument på kommunalt sommel og neglisjering av bomiljøet for oss som bor på Oppsal og særlig for de flere hundre leilighetene i nærheten av bygget.

LES OGSÅ: Lokale sykehjem skal rives og erstattes av nybygg

Planlegg i vei og bruk tid på det, men se og få gjort noe med den gamle bygningen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags