Les flere debattinnlegg på noblad.no

Da containerhavnen forsvant fra Ormsund, fikk vi et transportabelt asfaltverk i stedet. Et såkalt miljøasfaltverk, fordi levering av grus og utskiping av asfalt skulle gå sjøveien. Likevel kjører det store trailere ut og inn av området, lastet med gudene vet hva.

LES OGSÅ:

Vil ha ny plan for Sydhavna

Refser forslag om forbud på havna

Hva verre er; havnearbeiderne losser og laster transportskipene til alle døgnets tider. Lørdag kveld var de i full sving klokken 23.00. Da klokken viste 01.30 natt til søndag holdt de fortsatt på. Lyden av grabben som skraper og dunker borti metall gir en gjenklang som ikke bare går gjennom marg og bein, men den gjaller også ut over hele nabolaget. Sammen med lyden av grus som helles ned i lasterommet bråker det slik at det blir umulig å sove. Hvor miljøvennlig er det?

LES OGSÅ: Ormsund asfaltfabrikk i full drift fra i dag

Og hva med helligdagsfreden? Gjelder ikke den for Oslo Havn? Det har vært skrevet en del om politi som har vært ute etter folk som utfører hagearbeid med motoriserte hageredskaper på søndager. Hva med å ta havnevesenet i samme slengen? Det er ingenting som tilsier - bortsett fra overtidsbetalingen havnearbeiderne får - at grusen må lastes natt til søndag. Jeg mener at Oslo Havn skal pålegges å utføre denne type arbeid innenfor «kontortid», mandag til fredag. Det for å minimere ulempene (skadene) asfaltverket påfører lokalbefolkningen.

Les flere saker om Ormsund og Oslo Havn på noblad.no