Eterfabrikken, hva nå?

ETERFABRIKKEN: Den fraflyttede eterfabrikken ligger på en høyde på grensen til Østensjøområdet miljøpark. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

ETERFABRIKKEN: Den fraflyttede eterfabrikken ligger på en høyde på grensen til Østensjøområdet miljøpark. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi er glade for at det rødgrønne byrådet med Arbeiderpartiet i spissen og bystyret, nylig satte en stopper for planene om utbygging av Eterfabrikken, som ligger rett ved Bydel Østensjøs perle, Østensjøvannet.

Det er ekstra viktig å bevare naturmangfoldet og naturreservatet vi har i Østensjø, spesielt ettersom bydelen vokser.

Bydelsutvalget i Østensjø vedtok tidligere at man bare kunne akseptere utbygging, dersom miljøaspektet var ivaretatt og at det ble foretatt en full konsekvensutredning. Her var fylkesmannen enig. Det var hensynet til Østensjøvannet og miljøparken som var avgjørende, da beslutningen ble tatt.

Vi mener beslutningen til byrådet og bystyret var riktig, som da også kom lokale bekymringer i møte. Det er også bra for bydelens kulturhistorie, som oldtidsveien og Eterfabrikken. Fabrikken er faktisk fra 1900 og den eldste av sitt slag i verden.

Nå håper vi at det melder seg interessenter som ser potensialet i et kulturelt tilskudd på en av bydelens flotteste tomter. Østensjø Arbeiderparti går i hvert fall til valg på og har programfestet at vi ønsker kulturell aktivitet i de verneverdige bygningene på Eterfabrikken.

Østensjø Arbeiderparti vil sikre alle som bor i byen tilgang til litteratur, internett og ulike typer kulturtilbud uavhengig av inntekt. Bydelen har et rikt lag- og foreningsliv. Kor, korps, historielag, naturorganisasjoner og mange andre er med på å gjøre bydelen til et levende, inkluderende og kreativt lokalsamfunn.

Vi vil at bydelen skal ha et tett og godt samarbeid med frivillige organisasjoner. Vi vil legge til rette for frivillig aktivitet blant annet gjennom fortsatt støtte til kultur- og miljøaktiviteter, samt videreføring av prosjektet Kulturbydel Østensjø. For eksempel kan Eterfabrikkens lokaler være et egnet sted for aktiviteter basert på frivillighet.

Østensjø Arbeiderparti skal fortsette å arbeide for å gjøre bydelen vår enda grønnere og bærekraftig. Vi vil derfor fortsette å prioritere friluftsliv, oppgraderinger av grøntarealer og turveier i Østensjø. Gjennom ordningen Grønne midler, vil bydelen stimulere til flere grønne prosjekter der folk kan møtes på tvers av generasjoner og bakgrunn.

Videre vil vi bevare, verne og sikre naturreservatet Østensjøvannet.

Dette skal balanseres opp mot bruk av miljøparken. Vi vil at Oslo kommune skal ta større del av ansvaret for forvaltningsplanen for Østensjøområdet miljøpark. Vi skal videre arbeide for omlegging av stier og få bekkene tilbake ved å åpne bekkedrag. Boligbygging rundt bekkedragene må begrenses. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags