DEBATT: Marka for alle - eller?

John T. Norenberg (H)

John T. Norenberg (H) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Riktig overskrift i avisen 27.08, men feil vinkling i artikkelen. Marka er ikke for alle i dag! Å protestere mot kommuneplanens aktivitetssoner er å fortsette ekskluderingen av store grupper!

DEL

Marka skal være for alle! Turgåere, bærplukkere, soppsankere, de som mediterer, trener og sykler, fugletittere, fotografer, badende, skiløpere av alle kategorier osv. Skal alle ha glede av marka må det legges til rette for det!

Kommuneplanens arealdel er bindende for kommunen. Skal det legges til rette for aktiviteter i markas randsoner må det vedtas i planen.

Aktivitetssonene gir ikke åpning for større bygg enn 50kvm. Disse må være nødvendige for friluftsformål, som redskapsboder og garasjer for løypemaskiner. Andre bygg som klubbhus, serveringsboder osv. faller utenfor rammen.

Uten aktivitetssonene kan det ikke anlegges nye lysløyper eller stier som skiller turgåere fra dem som trener til sykkelbirken. Utvalgte stier med universell tilgjengelighet, slik at bevegelseshemmede kan komme seg ut i marka, kan ikke bygges. Det kan heller ikke anlegges baderamper for rullestolbrukere.

Marka skal være for alle – ikke bare de funksjonsfriske, sterke!

Vi må ikke tåle holdningen som jeg hørte fra en opphetet miljøfantast ved en valgstand: «De som ikke kan bruke vanlige stier – får holde seg hjemme!»

John T. Norenberg (H)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags