Mer, ikke mindre grønt!

JUNI 2017: Bymiljøetaten fjernet ulovlige parkeringsplasser i Østensjøområdet miljøpark bak Abildsø sykehjem. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

JUNI 2017: Bymiljøetaten fjernet ulovlige parkeringsplasser i Østensjøområdet miljøpark bak Abildsø sykehjem. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debattI juni i fjor meldte Nordstrands Blad om at Bymiljøetaten har tatt bort parkeringsmuligheter ved Abildsø. P-plassene var etablert uten tillatelse inne i Østersjøområdet Miljøpark, i et område som ikke er regulert til parkering.

At Oslo Senterparti nå tar til orde for å bygge ned et spesialområde for bevaring av landbruk og kulturlandskap til fordel for asfalt og parkeringsplass er trist.

Vi ønsker å gi de på Abildsø-hjemmet en sosial, og variert hverdag

Derfor er sansehager, utflukter i naturen, flere varme hender og muligheten for besøk viktig, og noe vi kjemper for. Hvis de besøkende opplever parkeringsmulighetene som begrensende for å besøke sine nærmeste synes vi i Østensjø MDG at det ville være mye mer fornuftig å etablere besøksparkering ved branntomta vis-a-vis Abildsø-hjemmet.

Villparkering i Miljøparken skal vi ikke ha. Parkering ved Abildsø sykehjem må løses i ordnede former slik at det sikrer de besøkende en stabilitet, barna en sikker barnehagevei, og miljøparken trygghet.

Vi mister miljøparken bit fot bit

Miljøparken er et tynt belte av grønt som ligger rundt Østensjøvannet Naturreservat som blant annet har registrert 200 fuglearter.

Senterpartiets Bergljot Holm Årstad har mener i et innlegget sitt i Nordstrand Blad at villparkering skal få fortsette, fordi hele området som Abildsø sykehjem ligger i bugner av blomster, trær og gressplener. Men grunnen til det er nettopp fordi politikere har valgt å bevare de umistelige naturverdiene rundt Østensjøvannet. En arv vi ønsker å ta videre og styrke.

Østensjøvannet er en av våre virkelige perler. Men både artsmangfoldet, turområdet og landskapet er utsatt fra stort press fra forskjellige typer utbyggere som alle ønsker seg en liten flik av området. Derfor er vi glade for at Bymiljøetaten håndhever reglene når noen tar seg til rette i miljøparken, eller politiske partier ønsker å etablere parkeringsplasser.

Oslo vokser og fortettes. Derfor blir det viktigere og viktigere å ta vare på de grønne og gode verdiene i byen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags