Miljøpartiet De Grønne, en trussel mot Ekebergsletta?

Av
DEL

LeserbrevI et debattinnlegg i Nordstrands Blad 13. februar tar Cathrine Fladsrud Vold til orde for at nåværende byråd med MDG, Ap og SV er den største trusselen mot Ekebergsletta.

Hun hevder at en stemme på Venstre vil sikre at Ekebergsletta er i trygge hender.

Det er uklart om trusselen består av nåværende byråd i seg selv, eller arbeidet med å sikre statlig vern av områdene som ikke bygges ut.

Dessverre er det slik i norsk politikk at det er kjøttvekta som rår, selv om vi ikke alltid liker det. Konsekvensen ble for Ekebergsletta at da Arbeiderpartiet overraskende gikk sammen med de borgerlige minus Venstre i desember 2016, ble det bystyreflertall for en mye mer omfattende utbygging enn den som var framforhandlet i byrådet.

Med de sterke bindingene som eksisterer mellom organisert idrett og våre to største partier, Arbeiderpartiet og Høyre, ville nok dessverre heller ikke Venstre fått vedtatt at "Ekebergsletta er ferdig utbygget!" under et alternativt borgerlig byråd (Sitat: Ola Elvestuen juni 2016).

Forøvrig er vi i MDG fullstendig enige med både Venstre og Elvestuen her, men som ansvarlig byråd så Marcussen seg tvunget til å kompromisse med de andre byrådspartiene for å få støtte for vern av restområdene.

Å si at vi "tillot tidenes største utbygging på Ekebergsletta" når vi faktisk stemte mot utbyggingen i bystyret er rett å slett å underslå sannheten.

Det overrasker også at Fladsrud Vold forsøker å gi inntrykk av at pågående forhandlinger om vern av resterende områder på Ekebergsletta vil være en trussel mot framtidig aktivitet der, all den stund byråd Marcussen har vært klar på at man ønsker en verneform som sikrer Norway Cup og annen framtidig bruk og mulighet for å gjøre nødvendige tilpasninger for å få til dette.

For å få et framtidig statlig vern, så må miljøministeren på banen. Han heter Elvestuen og er fra Venstre. Å framstille henvendelsen fra byråd Marcussen til minister Elvestuen som et forsøk på ansvarsfraskrivelse fra MDG sin side, er i beste fall søkt.

Det er forståelig at Venstre vil posisjonere seg foran lokalvalget. Vi i MDG Nordstrand ønsker politikere som prioriterer naturvern og klimakamp, og har et godt samarbeide med Venstre i bydelsutvalget. Det håper vi å ha i fremtiden også, men det forutsetter en mer realitetsorientert argumentasjon enn dette leserinnlegget presenterte.

Einy Langmoen

Talsperson og gruppeleder i BU for MDG Nordstrand

Ekeberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags