«Hun Bør Stille» - til valg i Oslo og på Nordstrand!

Av
DEL

debatt4. september 2018 lanserer Oslo Arbeiderparti en likestillingsdugnad for å få flere jenter i alle aldre og med ulik bakgrunn til å stille til valg.

Dette skjer via hjemmesiden www.HunBørStille.no

Hele byen – og hele bydel Nordstrand – inviteres til å foreslå ildsjeler og samfunnsengasjerte damer på denne siden. Tidligere politisk erfaring eller partimedlemskap er ikke påkrevd – opplæring og støtte gis etter behov. På denne måten ønsker vi å åpne nominasjonsprosessene til bydelsutvalg og bystyret i 2019. Det mener vi er viktig for å utvide demokratiet og sikre en god, variert representasjon.

Hver eneste dag må vi utvide demokratiet. Der vi ser stemmer som ikke blir hørt, grupper som opplever høyere terskel for deltakelse og mennesker som vegrer seg mot å bruke ytringsfriheten, må vi gjøre noe. Vi har alle et ansvar.

Oslo AP vil vi gå foran som likestillingspartiet. Historisk har Arbeiderpartiet bevist hvordan vi har utvidet demokratiet ved hver eneste korsvei. Også i 2018 har vi et ansvar for å myndiggjøre de stemmene og personene som brenner inne med et engasjement for Oslo og Norge.

På valglistene våre stilles like mange kvinner som menn opp. Men vi ser at kvinnelige tillits- og folkevalgte oftere enn menn ikke ønsker å stille til gjenvalg. Derfor har Oslo AP nå satt sammen en referansegruppe med kvinnelige «rollemodeller» som kan kontaktes. Vi deler våre erfaringer og gir gode råd til nye som kan tenke seg å stille til valg, men som er usikre på hva et verv vil innebære i praksis. Jeg er med i denne gruppen – og tar svært gjerne en prat med interesserte.

Vi verdsetter kompetansen alle mennesker kommer med – så bli med på likestillingsdugnad, og sjekk www.HunBørStille.no etter lanseringen 4. september!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags