Blå skremsler fra BU-leder på Nordstrand

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arve Edvardsen fra Høyre har vært leder for bydelsutvalget på Nordstrand siden 2011. Det er lenge nok, tenker jeg. Nå bør nye krefter få mer makt i det bydelsutvalget som har vært dominert av de borgerlige altfor lenge.

Edvardsen uttrykker i Nordstrand Blad 18. februar en viss engstelse for at Rødt Nordstrand skal få en større oppslutning ved høstens valg enn han ønsker seg.

I kjent stil argumenterer han med at Rødt vil fjerne all privat eierskap - underliggende at folk skal bli fratatt både bil og bolig dersom Rødt får makta. Han argumenterer mot bedre vitende.

Rødt skal selvsagt ikke ta fra noen bilen eller boligen. Når Rødt snakker om å fjerne den private eiendomsretten dreier det seg om at privat eie av de viktigste produksjonsmidlene skal avskaffes. Fortsatt vil det kunne eksistere privat eie av produksjonsmidler på mindre prioriterte områder. 

I marxismen er det ikke snakk om en begrenset bruks- og styringsrett over elementære ting vi er avhengig av for å leve eller som vi har nytte eller glede av, som for eksempel bolig, hytte og bil.

Det marxistiske begrepet for eiendomsretten er knyttet til grunnlaget for all materiell produksjon i samfunnet og fordelingen av merverdien av denne.

Edvardsen kommer med et godt tips:

Han oppfordrer alle til å lese nøye gjennom Rødts prinsipprogram. På den måten kan han, utilsiktet, ha vært med på å skaffe Rødt enda flere stemmer og medlemmer!

ERIK HOLLIE

2. plass på Rødt Nordstrands liste til bydelsutvalget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags