Skammelig av Ap-byrådet å legge ned Lambertseterhjemmet

1. kandidat Aina Stenersen, og 2. kandidat Camilla Wilhelmsen, Oslo FrP

1. kandidat Aina Stenersen, og 2. kandidat Camilla Wilhelmsen, Oslo FrP Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå har turen kommet for nedleggelse fra byrådet sin side til det privat drevne Lambertseterhjemmet på Lambertseter i Oslo.

Dette er skammelig, og de eldre fortjener så mye bedre.

Heller ikke denne flytteprosessen har Ap-byråden kontroll på, og de eldre blir nå som så mange andre før dem i denne perioden, spredt for alle vinder.

Flere nedlagte sykehjem 

Tidligere i denne perioden har det rødgrønne byrådet lagt ned eller overtatt driften selv på både; Grünerløkka sykehjem, St. Halvardshjemmet, Ammerudlunden sykehjem, Uranienborghjemmet, Frognerhjemmet, Furuset hjemmet, Norabakken, Solvang, Eugene Hanssens aldershjem, boplassene for demente på Manglerudhjemmet, og f. eks Kajalund sykehjem.

De fleste av disse har hittil blitt driftet av private aktører, selv om kommunen betaler for tjenestene.  Mange flere sykehjem står nå for tur. Jeg håper flere kan se at byrådet sin eldrepolitikk nå slår store sprekker, og at de er de eldre som får lide av at mangfoldet i Oslo forsvinner hen.

Stiller andre krav til kommunale aktører 

Til private og ideelle aktører så stiller Ap, SV, MDG og Rødt rigide krav til utforming. En utforming som de tolker helt selv.

Samtidig så stiller seks av byens kommunale langtidshjem for eldre, ikke byrådets sitt rigide krav om bad på rommene. F. eks Silurveien sykehjem, og Nordseterhjemmet. Hele 550 rom er uten bad, viser egne tall fra sykehjemsetaten. Utenom at Arbeiderpartiet og de resterende partiene på venstresiden i Oslo tar noe tungt på dette.

Eldreministeren setter byrådet på plass 

Også eldreministeren i Norge, Åse Michaelsen, har uttalt at det ikke er noe absolutt krav om egne bad på alle rom. De eldre er opptatt av samhold, besøk av sine nære og kjære, være i vante omgivelser, ha et sosialt fellesskap, kjente pleiere, og ha trygge forhold.

På bare fire år, har byrådet lagt ned over 400 sykehjemsplasser, og fått på plass kun 236 reelle nye årsverk i hjemmetjenesten, selv om løftet var på 500 nye årsverk. Det vil si at byråden drastisk legger hjem for eldre, og at ikke hjemmetjenestens flotte ansatte er rustet til å ta i mot de stadig sykere eldre. Altså ikke en "vinn-vinn" situasjon som sykehjemsetaten og eldrebyråden så desperat forsøker å argumentere for i avisen. 

Hvis vi borgerlige vinner valget 

Jeg tror folk flest ser gjennom svar argumentasjonen til både Sykehjemsetaten (SYE) og eldrebyråden til Ap. Jeg tror de fleste ønsker at sine eldre skal ha et best mulig liv, og ha frihet til å velge, slik vi gjør hver eneste dag i hele vårt liv. Når det er mange av de beste, og mest populære sykehjemmene som blir lagt ned, viser det at det ikke er de eldre som står i fokus. Jeg håper vi kan se et helt annet, mangfoldig og positivt byråd til høsten for de eldre, bestående av Høyre, KrF, venstre og Frp.

Aina Stenersen

1. kandidat til kommunevalget, Oslo FrP

Oslo

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags