Hundremeterskogene må bevares

Fra Scappelskogen i Østensjø bydel

Fra Scappelskogen i Østensjø bydel Foto:

Av
DEL

MeningerBydel Østensjø er en av bydelene der byggevirksomheten er stor og presset mot høyere og tettere bebyggelse øker. Dette uten å hensynta infrastruktur, skoler og friområder. Vi ser også at presset spesielt er stort rundt Østensjøvannet og der det finnes en liten hundremeterskog.

Befolkningen øker samtidig som vi blir bedt om å ivareta blomster og insekter og mangfoldet. Vi får en økende eldre generasjon, der mobilitet er viktig, men bomiljøer tar ikke hensyn til det sosiale på samme måte som vi er vant til.

I mitt liv har hund hatt en naturlig plass, og slik har det vært i min familie. Hund gir selskap, den gir mosjon og ikke minst den skaper sosiale arenaer. Det sies at hunden er menneskets beste venn, og den gis til og med på blå resept i enkelte tilfeller.

Derfor må vi i kommende år ta vare på de grønne lungene. Vi må øke og ikke bygge ned grønne parker og små skoger. Både barn og voksne trenger natur, og da mener jeg ikke lagde vannspeil med granitt, men trær og kvist og lyng og ulendt terreng.

Derfor er mitt ønske å bevare hundremeterskoger for gode nærmiljøer og for mangfoldet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags