Gå til sidens hovedinnhold

Til Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjonsetaten

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i Nordstrands Blad torsdag 30. mars d.å. at det skal opprettes en gjenbruksstasjon i Vårveien på Ryen. Det er beregnet ca. 47000 husstander som potensielle brukere.

Les flere debattinnlegg her!

Denne tomten ligger i nær tilslutning til rundkjøringen i Ryenkrysset. Denne rundkjøringen er i utgangspunktet lite oversiktig når man kommer ned Vårveien og skal ut i krysset. Det er dårlig oversikt over trafikken som kommer opp fra Svardalstunnelen. Dessuten er det meget stor trafikk i rushtidene. Vårveien slynger seg ned mot rundkjøringen.

LES OGSÅ: Oslo kommune overtar søppelhentingen

Er de rette myndighetene koblet inn i planleggingen av gjenbruksstasjonen? Jeg regner med at det kan bli lange køer inn mot stasjonen. I enkelte perioder ved Grønnmo kan det være flere hundre meters bilkø. Vi kan bare tenke oss hvordan køene omkring rundkjøringen og i Vårveien kommer til å bli. Det merker vi jo når Norway Cup arrangeres!! Det kommer til å bli store traffikale problemer.

Offentlig kommunikasjon vil bli rammet. Jeg er også redd for hvordan utrykningstjenesten kan bli affisert.

LES OGSÅ: Si ifra om søppel via telefonen

Et annet moment er støy fra stasjonen for beboere i nærmiljøet. Er det utført konsekvensanalyser som tilsier at denne gjenbruksstasjonen er godkjent?

Jeg er usikker på om dette er årets julegave!!