Gå til sidens hovedinnhold

Ja til politihøgskole på Mortensrud!

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til forslaget om å flytte politihøgskolen har Søndre Nordstrand FrP et klart budskap å komme med; Ja til flytting, men flytt den til Mortensrud!

LES OGSÅ: - Politihøyskolen er velkommen til oss!

I en innstilling til stortinget som ble fremlagt i Desember 2017 kommer det frem et noe vagt forslag om at man ønsker å flytte politihøgskolen ut av Oslo. Samtidig som det blir argumentert med at man ønsker statlige arbeidsplasser ut av hovedstaden, sier andre at man vil beholde politihøgskolen i Oslo, men flytte den til Groruddalen. Det er kjent at skolen må flyttes på grunn av plassmangel, men er det rett å flytte en så samfunnsviktig institusjon ut av hovedstaden?

Søndre Nordstrand FrP sier ja til flytting av skolen, men ikke ut av Oslo. Vi ønsker den velkommen til oss i Bydel Søndre Nordstrand!

Søndre Nordstrand er en bydel med masse ubenyttet potensial! Og et av områdene med dette ubenyttede potensialet er Mortensrud. Det er her vi ønsker oss politihøgskole.

Et kollektivknutepunkt, med masse plass! I tillegg til sine gode kollektivtilbud er det også kort vei til E6, som binder området med vegnettet til både hovedstad og nærliggende kommuner. Man kan også se dette i sammenheng med plasseringen av det nye beredskapssenteret på Taraldrud, som ligger kort avstand unna. Politihøgskolen ville vært ett av mange potensielle og svært gode tilskudd til løft av bydelen vår.

La oss heller ikke glemme studentene som kommer til å ønske å bo i nærheten av skolen. Et tilbud i form av studentboliger vil være mye rimeligere i Søndre Nordstrand, enn på for eksempel Majorstuen, hvor skolen ligger nå.

I fremtiden ser jeg for meg at politihøgskolen med beredskapssenteret i sin nærhet har vært et av de dyttene bydelen har trengt for å bli satset på. Investeringer til næringsliv, kulturtilbud og tilskuddene man vil få med det økende antall studenter og deres behov vil virkelig sette bydel Søndre Nordstrand på kartet!

Så avslutningsvis, som en politiker i en bydel med stort behov for nye arbeidsplasser og stimulanse til næringsvirksomhet og investering ønsker jeg politihøgskolen velkommen til Søndre Nordstrand med åpne armer.

LES OGSÅ:

Nå må du snart betale for å parkere her

Deler P-plassen på Rosenholm i to

Snart blir vi omringet av bomringen