Gå til sidens hovedinnhold

Gjenbruksstasjon til bekymring

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ekeberg-beboer Morten Georg Stiris uttrykte 3. april bekymring for plasseringen av nye Ryen gjenbruksstasjon, angående både trafikk og støy.

Jeg svarer i rekkefølge:

LES OGSÅ: Skal ta imot avfall på Ryen

1. Stasjonen skal ha et kø-magasin innenfor gjerdet. Magasinet skal ha en kapasitet på cirka 160 meter, og er lagt til ytterkanten av tomten for å ha plass til så mange biler som mulig. Vi har gjort en trafikkanalyse som viser at den forespeilede trafikken skal bli håndtert uten at det lokale veinettet blokkeres. Det er også flere andre instanser involvert i etableringen av en gjenbruksstasjon. I dette prosjektet kan vi blant Oslo kommunes fagetater nevne Bymiljøetaten, Plan- og bygningsetaten, Eiendoms- og byfornyelsesetaten og Vann- og avløpsetaten.

Debatt: Til Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjonsetaten

Les flere debattinnlegg her!

2. En gjenbruksstasjon vil nødvendigvis medføre noe støy fra den daglige driften, men den vil samtidig begrense seg til anleggets åpningstider. Vi er i god dialog med både bydelen og naboer i nær omkrets. Det finnes flere gode tiltak vi kan gjøre for å skjerme lokalmiljøet, men de fleste av disse blir aktuelle først når stasjonen er i drift og vi kjenner eventuelle problemstillinger.

Vi gleder oss til å åpne gjenbruksstasjonen på Ryen, og setter stor pris på engasjementet og alle gode innspill som kommer vår vei fra dere som er daglige brukere av området.

Vi håper og tror stasjonen blir en positiv tilvekst, enten det blir som julegave eller om vi må bruke noe tid også etter nyttår.

LES OGSÅ: Oslo kommune overtar søppelhentingen