Sæter Park blir en realitet!

Utsnitt fra målebrev fra 1939 funnet i Statsarkivet

Utsnitt fra målebrev fra 1939 funnet i Statsarkivet Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattDen planlagte utbyggingen av gamle Nordstrands siste friområde for ballspill og lek blir forhåpentlig nå stoppet grunnet et tinglyst målebrev fra 1939 funnet i Statsarkivet.

Den første reguleringen der Sæter Ballplass var forsøkt utbygget kom i 1990. Da vurderte politikere og byråkrater behovet for parkeringsplasser som viktigere enn friarealer. I 2004 kom en ny reguleringsplan for Sæter. Har var det lagt opp til sterk fortetting og hele Sæter Ballplass ble omregulert til byggeområde for offentlige formål.

I 2017 begynte Omsorgsbygg på oppdrag fra Byrådet å utrede bygging av barnehage på Ballplassen.

LES OGSÅ: Sæter barnehage kan gjenoppstå

For dem som har bodd i området rundt Ballplassen i generasjoner så var det kjent at Ballplassen var forbeholdt lek. Dette ble ikke lyttet til.

Etter mange telefoner og med hjelp fra Statsarkivet har jeg nå fått tilgang til tinglyst Målebrev fra 1939 det det står skrevet: «Parsellen er bestemt til å anvendes som lekeplass».

Under åpen halvtime i Nordstrand bydelsutvalg 3. mai informerte jeg om Ballplassens historie og om målebrevet fra 1939. Kopi av målebrevet er nå gitt til direktør i Bydel Nordstrand Tore M. Andresen og sendt til Byråd for oppvekst og kunnskap, til Omsorgsbygg og til Plan- og Bygningsetaten.

Jeg håper dette er siste gang at det brukes kommunale ressurser for å bygge ut attraktive grøntområder i urbane strøk.

LES OGSÅ: Etablér Sæter Park! Stopp utbygging av ballplassen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags