Bydelshuset på Sæter bør brukes til aktiviteter for ungdom!

Det gamle bydelshuset på Sæter bør bli aktivitetshus for unge når det fraflyttes i 2020, mener APs gruppe i bydelsutvalget. Her ved gruppeleder Asbjørg Javnes Lyngtveit.

Det gamle bydelshuset på Sæter bør bli aktivitetshus for unge når det fraflyttes i 2020, mener APs gruppe i bydelsutvalget. Her ved gruppeleder Asbjørg Javnes Lyngtveit. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattI Nordstrands Blad 11. oktober i år oppfordres beboerne på Nordstrand til å si sin mening om hva bydelshuset i Ekebergveien 243 bør brukes til, når det nye bydelshuset på Lambertseter blir ferdigstilt.

LES OGSÅ: Hva bør bydelshuset på Sæter brukes til?

Det er flott at styret for huset oppfordrer til forslag fra oss som bor her. Og det er strålende at man fortsatt ønsker at bygget, som ble reist på dugnad i 1991 til lokalbefolkningens beste, heller ikke framover er tenkt brukt til maksimering av profitt, som ellers later til å være en trend i tiden.

Vi synes også det er flott at speiderne fortsatt skal få bli i bygget. Vi mener at huset egner seg utmerket som et aktivitetshus for barn og unge, og at dette bør bli hovedfokus for videre bruk etter 2020. Vi tenker oss at musikkstudio, øvingslokaler for unge musikanter, møtested for små foreninger som har problemer med å finansiere leie av dyre lokaler, en kul ungdomsklubb og liknende bør kunne få sin plass her. Lambertseter ungdomsklubb har mye å by på, men kun én eneste større ungdomsklubb i en bydel med drøyt 50.000 innbyggere er for stusselig.

LES OGSÅ: Fremtidens Sæter formes nå

På Lambertseter Gård har mange små foreninger for alle aldre funnet et rimelig husvære – noe slikt bør vi også kunne få til på Sæter, i en del av bydelen som har gjennomgått stor forandring/fortetting, og der de unges behov for plass synes å være noe oversett. Utenfor bydelshuset ligger også den nye aktivitetsparken, som vil være et ypperlig supplement til aktiviteter innomhus. Med den kommende, storstilte utbyggingen av boligområdet i Poppelstien, inkludert seniorsenter og barnehage, vil et aktivitetshus for unge komplettere generasjonsmøtene her.

LES OGSÅ: Åpnet Nordstrands nye skatepark

Nordstrand Arbeiderpartis BU-gruppe har allerede levert et slikt forslag til behandling i bydelsutvalget tidligere i år, men fikk den gang ikke flertall. Vi synes fortsatt at ideen er god.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags